Marcos Martínez, un entusiasta del cinema que escriu els seus propis guions

Quan tenia 20 anys va descobrir el que més tard es convertiria en una rutina quasi “terapèutica”: el teatre. Va ser de la mà de Fermin Senabre i la seua escola d’interpretació Mediterranean Acting. Un laboratori per actors i actrius on ha passat moltes hores posant-li veus a diferents personatges. Ara ha debutat com a director d’una web sèrie rodada íntegrament a Ontinyent i que ja compta amb una segona temporada confirmada. Parlem de Marcos Martínez Enguix (Ontinyent, 1998), un entusiasta del món del cinema.

“El teatre ha suposat un canvi molt important en la meua vida. Jo sempre he sigut molt tímid, no podia parlar ni per telèfon, però des que vaig descobrir aquesta professió de la mà de Fermin Senabre (director de l’escola) he aconseguit convertir-me en altra persona. El poder expressar-me en públic, inclús presentar una gala, ha significat molt per a mi”, explica l’ontinyentí. I és que el passat 11 de desembre, a l’estil d’una cerimònia de Hollywood, el Teatre Echegaray estrenava el primer capítol de Conectamos, la sèrie creada i dirigida per Martínez.

Ara ja prepara la segona temporada que també comptarà amb sis capítols i en aquests moments es troba en fase de preproducció. “En unes setmanes començarem els càstings, els assajos i la recerca de localitzacions”. No obstant això, els inicis d’aquesta ficció es remunten a 2016, moment en què l’ontinyentí va deixar escrit el guió. Tanmateix, van ser els companys de l’escola de teatre els qui l’animaren a convertir aquell esborrany en un projecte audiovisual amb joves actors i actrius de carn i os.

En aquesta segona part, el seu director ha volgut profunditzar en l’arc dramàtic dels personatges. “Estarà més centrada en els personatges, tot i que no perdrà l’essència de la primera temporada on l’acció i l’aventura han estat una constant”, una dinàmica que es reflecteix en les més de 100 localitzacions per on han passat els personatges.

Així i tot, l’ontinyentí no se separa de les càmeres i la claqueta, recentment ha acabat de gravar Por los viejos tiempos, un curtmetratge de terror dirigit per l’ontinyentí Alejandro Moriana i el valencià Jaime Delmonte, que té com a escenari de fons les muntanyes de la nostra ciutat. Amb això, Marcos anima a tothom a veure el tercer capítol que s’estrenarà aquest diumenge a la plataforma conecters.net.