Marcos Morau explora nous territoris artístics

El prestigiós coreògraf Marcos Morau està estrenant espectacles en gèneres artístics poc explorats o inèdits per a ell i la seua companyia, La Veronal.

Recentment el Teatro Real de Madrid li encarregava l’òpera ‘Into the Little Hill’, del britànic George Benjamin, la segona que posava en escena La Veronal, després d’Orfeo y Eurídice’ que es va estrenar en Lucerna, Suïssa.

L’altre dels reptes professionals és un espectacle familiar, pensat per als més menuts i les més menudes. En aquest cas és ‘El Carnestoltes dels Animals’, un projecte per a Suècia, que ha tingut una gran acollida entre el públic al qual va destinat. Segons l’ontinyentí, “sempre m’havien demanat aquest tipus d’espectacle i mai no havia trobat el moment”, explica Morau, qui ha bussejat entre els records i els monstres de la seua infantesa.

Una molt bona ocasió per veure el treball del coreògraf es presenta el 4 d’abril, ja que la seua companyia participa en el festival Dansa València, en el Teatre Principal de la ciutat del Túria.

La representació que es posarà en escena és ‘Bologna: Pasolini’, un espectacle concebut per a Bologna, coincidint amb el 40 aniversari de la mort del cineasta, poeta i novel·lista, qui va ser assassinat en estranyes circumstàncies en 1975. La representació inclou al públic en l’escenari, prop dels intèrprets, generant una posada en escena diferent, en la qual la paraula cobra protagonisme.

Marcos Morau i La Veronal estan de gira per tot el món, però a més no s’aturen i estan gestant la seua nova gran creació, ‘Sonoma’. Un espectacle que es podrà veure a partir del 24 de juliol, dins del Festival Grec de Barcelona i que tindrà lloc en el MNAC (Museo Nacional d’Art de Catalunya) i que parteix de la figura de Luis Buñuel i el Surrealisme.