Ofensiva policial en l’àrea 20, davant les queixes veïnals

Baralles, sorolls i actes vandàlics. Aquestes són les denúncies del veïnat del parc Ausiàs March de la ciutat. El consistori ontinyentí la policia ha pres cartes en l’assumpte i recentment desplegava una operació que consistia en “una sèrie de controls als ciclomotors: quatre es van retirar amb la grua i onze es van multar”, segons fonts municipals. Els ciclomotors que es va emportar la grua, expliquen des de l’Ajuntament, “presentaven una potència trucada, molt superior a l’original dels vehicles, de manera que si poden circular a un màxim de 50 km/h, podien arribar fins als 100 km/h i, en molts casos, els conductors són menors”. Quant a les multes, estaven motivades “per qüestions menors o esmenables, com ara no dur el casc o problemes amb els retrovisors, entre altres”. Segons el regidor de Policia Local, Pepe Gandia, “és important fer aquests controls, sobretot per la seguretat dels conductors i la resta de vianants i, per altra banda, serveix per evitar molèsties al veïnat, perquè el soroll de les motos trucades supera àmpliament els decibels permesos”. Aquest cap de setmana la vigilància s’ha intensificat i fins i tot dissabte de matinada es convidava a un grup de gent a deixar de jugar amb el baló.

La denúncia del malestar veïnal s’ha tractat en el plenari d’Ontinyent. En l’última sessió la regidora de Compromís, Paloma Alberola, declarava: “Tenint en compte els incidents violents produïts a finals de febrer en el parc Ausiàs March, volem saber quines mesures ha pres el govern municipal per fer front a aquesta situació i si s’ha pres alguna mesura en vista del poc èxit que ha tingut: pensen portar a terme alguna nova actuació per tal de millorar la vigilància policial i evitar picabaralles amb agressions físiques incloses?”. El regidor de l’àrea contestava que en el parc Ausiàs March “es fa control de policia pràcticament cada setmana. Estan utilitzant-se els drons, fent controls de soroll, està patrullant-se a peu. Sempre hi ha un espai que si algú vol fer alguna cosa, ho fa”. L’edil li restava importància a les baralles: “No hi ha hagut cap acte de violència, ni cap agressió que haja acabat en l’hospital, sinó baralles d’espentes i coses. I dic baralles per generalitzar perquè estem parlant d’una i sense denúncia”.

Les baralles s’han convertit en una constant en els últims temps, segons apunta el veïnat, així com els actes vandàlics: pintades en la pista d’skate, robatori i buidada d’extintors, manipulació de claus de gas de finques, entre altres.