Maria Tamarit viatjarà fins a la Gomera amb la companyia ‘Matteria’ per a preparar el seu nou espectacle

Maria Tamarit (Ontinyent, 1994) continua fent passos en el món de la dansa. Quan tenia 8 anys va descobrir el quint art a les sales d’assaig del centre Òpera –un espai consagrat a Ontinyent per on han passat desenes de ballarines i ballarins– i des d’aleshores no s’ha separat dels escenaris. Després de formar-se professionalment a València i a Madrid, en la primera ciutat en el Conservatori Superior de Dansa Professional i en la segona en un Màster de Pràctica Escènica y Cultura Visual al Museu Reina Sofía i Teatres del Canal, Tamarit compta amb diferents projectes escènics.

Destaca ‘Sanar l’animal’, una idea original de l’ontinyentina que es va forjar al Centre Coreogràfic de La Rioja, però que es nodreix d’altres artistes que va conéixer a Àvila en un encontre de la Xarxa de Teatres Alternatius. La peça és una crida a “tornar a valorar la connexió amb la naturalesa”, en un món alienat per la irrupció de les noves tecnologies i els seus efectes. “Parla del contrast entre el ritual ancestral de sanació i les xarxes afectives tecnològiques del present“, explica. ‘Sanar l’animal’ es va estrenar al Cicle Migrats, en la Sala Espai Inestable de València i compta amb la col·laboració d’altres artistes: Samuel Hernández a l’escenografia, Manel Bafaluy amb unes pròtesis 3D (indumentària), Néstor Calderer a l’espai sonor i Mariola Llorera al vestuari.

Tanmateix, no és l’únic projecte que porta entre mans la ballarina. Cocreadora de la companyia ‘Matteria‘, un col·lectiu format per cinc dones que va nàixer el novembre de 2020 al Conservatori de València, ara preparen una nova representació que s’estrenarà al Teatre Círculo (València) del 13 al 15 de maig. És per això que al mes de març viatjaran fins a l’illa de la Gomera per a fer una estança de dues setmanes en una residència artística, concretament al Centre Coreogràfic, i poder materialitzar les seues idees. “Són quinze dies per a assajar i investigar el nostre projecte artístic, l’any passat vam estar a Astúries per a crear ‘Ànima'”. Un projecte que es va estrenar l’any passat i que ara ja preparen un segon: ‘Alfa’. L’espectacle tindrà una pre-estrena el pròxim 18 de febrer a l’espai Veles e Vents (València).

Maria Tamarit viatjarà fins a la Gomera amb la companyia 'Matteria' per a preparar el seu nou espectacle El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Representacó de ‘Sanar l’animal’. Imatge de Pau Gaya.