Marisa Bernabeu: “El comerç viu en una muntanya russa i l’objectiu és treballar de valent”

El Periòdic d’Ontinyent entrevistava aquesta última setmana a la presidenta de l’associació SOC Ontinyent Serveis i Comerç , Marisa Bernabeu. Una conversa en la qual s’ha repassat l’entrada de Bernabeu al capdavant de l’associació, així com tots els seus reptes. Ara, renova amb la il·lusió de continuar treballant per a visibilitzar els comerços i serveis d’Ontinyent.

“Em vaig presentar en 2019 i de seguida va arribar la pandèmia. Ha estat un repte fort, considere que hem fet una bona feina. Ara tornem a la normalitat i pense que ho podem fer millor. Estic a gust, la junta també, amb noves incorporacions i si superem 2020 i 2021, que han estat complicats, perquè avance”, manifestava Bernabeu.

En relació amb la salut del sector, així ho defineix: “Al final és una muntanya russa, per què hi ha moments que la gent valora els comerços i serveis de proximitat, i de sobte, dius què està passant?

Marisa Bernabeu.

En relació amb la salut del sector, així ho defineix: “Al final és una muntanya russa, per què hi ha moments que la gent valora els comerços i serveis de proximitat, i de sobte, dius què està passant? Quan en 2020 es va tancar tot, va servir per a revalorar el xiquet comerç, perquè realment feia pena veure els carrers buits”.

En els últims anys el nombre d’associats ha anat crescut exponencialment, passant la barrera dels cent. “Actualment, som 108 associats i crec que ha estat una conseqüència de la pandèmia. Hi havia molta incertesa, les assessories eren les úniques que podien ajudar en aquell moment en l’àmbit particular. En veure’s desprotegits, que millor que associar-se, ja que és una manera d’estar informats de manera instantània, a través d’Unió Gremial”, comenta.

Un altre dels temes candents de l’actualitat informativa d’Ontinyent, són els avanços de la fibra òptica en el centre històrics, una de les demandes més esteses pel teixit associatiu dels barris de la Vila i el Poble Nou.

“La fibra òptica fa falta sí o sí. No hi ha una altra manera de treballar. Igual que en el Carrer Major està el PROP, AFIC… Aquests serveis tenen fibra òptica? Sense ells podrien treballar? I per què el veïnat o empreses no? Aquesta és la pregunta, que la deixe en l’aire. Jo no soc la persona adequada per a contestar. Van llançar la notícia de la instal·lació de la fibra òptica en el centre històric i és un baló d’oxigen, perquè treballar sense ella avui dia és inviable”.

Bon feedback amb el consistori

Considera que l’associació rep suficient suport de l’administració? En aquest punt Bernabeu respon: “Des de SOC estem molt contents amb l’Ajuntament d’Ontinyent i quan hem tingut qualsevol dubte o inquietud se’ns ha atés. Respecte a la subvenció, quina associació et dirà que té suficient ajuda? Sempre volem més, per a impulsar més iniciatives i volem aspirar a nous projectes. Nosaltres estem molt contents pel feed-back que tenim amb el consistori”.

Per a finalitzar, de les iniciatives celebrades fins ara durant la seua presidència, hi ha una que li va marcar molt. “La gala del comerç, sens dubte. Va ser un punt d’inflexió en el qual vam demostrar que SOC està a l’altura, hi havia comentaris abans de començar la gala que desmotivaven, però la junta tan especial que conforma SOC va donar l’impuls decisiu per a tirar-lo endavant de la millor manera possible. Crec que el temps ens ha donat la raó. L’associació està feta de comerciants i tots junts tirem endavant els reptes que es presenten i ens plantegem”