Mazón s’oblida d’Ontinyent en el “Pla Viu”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va presentar ahir el pla per a construir 10.000 habitatges públics, sense que Ontinyent s’haja tingut en compte per a beneficiar-se d’aquest. El Govern valencià que presideix Carlos Mazón va detallar per fi el seu pla per a la construcció d’habitatge públic en la legislatura. El compromís electoral del PP i un dels plans que es van anunciar a so de bombo i platerets suposa la recuperació de part de les polítiques del Pacte del Botànic, tan criticades pel partit llavors en l’oposició, que va votar en contra d’aquests projectes i els va recórrer en el Tribunal Constitucional.

El Consell ha presentat aquest dimarts el ‘Pla Viu’, que promet la construcció de 10.000 habitatges de protecció pública “mitjançant la mobilització de sòl públic disponible i la col·laboració publicoprivada” al final de la legislatura, l’any 2027.

“Carlos Mazón, va anunciar ahir el pla per a construir deu mil habitatges, sense concretar i buit de contingut. Confia que la UE finance el seu pla mentre governa amb negacionistes d’Europa i boicoteja la Llei d’habitatge que augmenta l’oferta, crea el bo jove i fixa topalls al lloguer”. “Moltes preguntes sense resposta sobre el pla d’Habitatge anunciat ahir per Carlos Mazón. Un anunci de 10.000 habitatges públics que genera més dubtes que certeses” “La Generalitat confia en els fons europeus, però Mazón té un soci negacionista de la UE.” manifesta el regidor socialista José Antonio Martínez.

Segons aquest marc, els ajuntaments hauran de cedir sòl públic municipal a la Generalitat perquè en aquests es construïsquen fins a 6.000 habitatges entre 2024 i 2027, segons expectatives de l’Administració autonòmica. De moment, Ontinyent no està entre les prioritats de Mazón, ja que no han mostrat el seu interés a participar en aquest projecte. “Si el govern municipal vol, de veritat, millorar les condicions d’habitatge públic per a Ontinyent, ho té molt fàcil: adherir-se al Pla per a beneficiar-se de les ajudes en la construcció. Fan falta solucions integrals i no pegats, com fins a la data” assevera José Antonio Martínez.

“Aquest Pla, pilla a l’Ajuntament amb els deures per fer en la creació d’habitatge públic, ja que els terminis de gestió i tramitació són llargs”. “El primer per a poder fer habitatge és tindre el Registre de Solars i Edificis a Rehabilitar. Per a conéixer el sòl disponible.”, la qual cosa, és evident que no és una prioritat per al govern municipal actual, segons afirma el regidor Socialista.

“Igual si l’ajuntament revisa el seu Registre de Béns immobles s’emporta una sorpresa. Però, per a això, fa falta interés i gestió, però aquest govern local ha mostrat el mínim interés” “S’obliden d’Ontinyent, malgrat haver aprovat la moció de Vox amb el vot d’Ens Uneix no apareix Ontinyent” remarca José Antonio Martínez.

El Consell del PP i Vox assegura que vol aprofitar el sòl públic residencial ja existent emprant mecanismes de col·laboració amb les empreses. El pla no inclou mesures com declarar zones tensades ni limitar els preus dels lloguers, sinó que confia que l’augment d’oferta d’habitatge continga els preus en el mercat. Tampoc s’han esmentat les ajudes al lloguer, però sí una línia d’ajudes a la compra.

La Generalitat assegura que en el sòl municipal podrien construir-se habitatges catalogats com de protecció pública, per la qual cosa posa a la seua disposició l’adhesió a un conveni que manifeste l’interés en les obres. Segons ha indicat Mazón, el pla d’habitatge beneficiarà a les persones, generarà milions d’euros d’inversió i tindrà un impacte en el PIB en els pròxims anys. A més, contempla la creació de llocs de treball entre directes i indirectes.