Mercedes Pastor no será la candidata del PP en 2023

Paco Penadés (regidor d’Enllumenat) al costat de Mercedes Pastor (regidora de Cementiri).

Ha decidit fer un pas al costat i permetre la configuració d’una llista per a les municipals de maig de 2023 en la qual ella no serà el cap del cartell. Mercedes Pastor, advocada en actiu amb despatx propi a la ciutat, ha estat la cara visible del Partit Popular a Ontinyent en els últims anys. Just des de la debacle de 2015 quan va assumir el grup municipal que deixava Filiberto Tortosa després de la primera gran majoria absoluta de Jorge Rodríguez i un any després el portaveu José Luis Climent.

Des de 2016, amb tres edils i un rèdit de 2.649 vots va avançar cap a la següent cita amb les urnes locals en 2019 erigint-se en la cap de l’oposició. En 2019, amb el suport d’Isabel Bonis es convertiria en l’alcaldable i va haver d’enfrontar-se a la incontestable supremacia de Rodríguez i els seus 17 edils després del succeït amb l’esclat del cas Alqueria. Va baixar a dos regidors i 2.032 escrutinis, els mateixos exactament que va obtenir Compromís. Una moneda llançada a l’aire la va mantenir com a cap de l’oposició. Fins hui.

Tancar una etapa

Perquè Mercedes Pastor ja tenia meditada des de fa mesos la decisió de tancar una etapa i no repetir com a aspirant a l’alcaldia. “M’apassiona la política. Sempre m’ha agradat. Però l’entenc com un servei a la comunitat de manera temporal, no com a professió ni carrera”. Aquesta vocació per la cosa pública es remunta a la seua afiliació al partit quan tenia dihuit anys i formant part de les diferents executives locals des de 1999, just quan va esclatar la crisi del partit en l’àmbit local que va donar lloc a una escissió amb la creació d’Alternativa Per Ontinyent (APO) amb militants en desacord amb Lina Insa. Precisament durant el seu mandat com a presidenta del PP local, des de setembre de 2021, ha tingut entre les seues obsessions tornar a unir part d’aquella afiliació estripada.

Regidor de Cementiri

En aquests anys de travessia del desert la seua contribució en la corporació municipal s’ha centrat en les reformes dutes a terme a “l’altre Ontinyent”, com de manera singular sempre ha definit la seua tasca al capdavant de la regidoria de Cementiri Municipal. La decisió de no continuar ja està comunicada orgànicament perquè, en aquests últims anys ha format part, com a vicesecretaria d’Estudis i Programes, de l’executiva provincial del PP que presideix Vicente Mompó.