Més de 100 llicències per a piscines en només cinc anys

Tenir una caseta dona un plus i si tens una piscina molt més. Amb un estiu que cada vegada arriba més prompte i amb temperatures tan altes com les que ja estem sofrint aquests dies, comptar amb una piscina revalora sense dubte un habitatge. En els últims cinc anys, concretament des de febrer de 2017 fins a maig de 2022, s’ha concedit per l‘Oficina Tècnica de l’Ajuntament d’Ontinyent un total de 117 llicències per a la instal·lació de piscines. Totes elles en zones del disseminat i de les urbanitzacions de les Aigües i el Pilar. Malauradament, aquesta xifra només reflecteix les llicències concedides des que es va informatitzar el sistema i no existeix un registre de quantes piscines hi ha al municipi. Per a aconseguir la xifra exacta s’hauria de comprovar parcel·la a parcel·la en el cadastre, on hi han registrades com a habitatges 3.908 casetes.

A tot això caldria sumar les piscines que s’han instal·lat sense cap classe de llicència i de manera il·legal, i que, per tant, no figuren en el sistema municipal. Prenent com a referència que l’última informació del padró oferida pel consistori fixava en aproximadament 36.000 els habitants d’Ontinyent, 1 de cada 10 tindria una caseta a la localitat. No podem fer una estimació real de quantes piscines hi ha per cada ontinyentí, però tenint en compte el gran disseminat que hi ha a Ontinyent i les advertències al voltant de l’escassetat d’aigua potser caldria fer un registre.
La problemàtica de l’aigua no és un mite. Veïnat del municipi de Vacarisses (Barcelona) denunciava aquesta setmana talls d’aigua i grans restriccions per part del seu ajuntament. I és que en aquesta localitat de 7.000 habitants s’estima que existeixen unes 2.000 piscines, és a dir, una piscina per a cada 3,5 veïns.

Mercat inmobiliari

Un altre dels indicis del fet que caseta i piscina van junts és el mercat immobiliari. Des de la pandèmia la compra de casetes s’ha disparat i la demanda ha arribat, en alguns moments, a superar a l’oferta. Actualment, en el catàleg de Kapitalia Inmobiliaria compten amb 79 xalets en venda, 63 d’ells són amb piscina i no hi ha cap d’aquests que s’oferisca en règim de lloguer. És pràcticament impossible aconseguir una caseta amb piscina per llogar i passar únicament l’estiu a Ontinyent.