Més pòlvora i més disparadors per a les Festes d’Ontinyent 2023

El número de festers que enguany eixirà disparant arcabusseria durant els actes de les Festes de 2023 s’ha incrementat respecte a l’any passat.
En concret seran un total de 307 disparadors els qui participaran sumant els actes del Contraban, la Baixada del Crist, el dissabte 26 d’agost, i de les Ambaixades del dilluns 28. Cal anotar que bona part d’ells repetiran en les dos jornades. La xifra és prou superior als 248 disparadors que es van registrar en 2022 en els mateixos actes. Enguany, entre l’acte del Contraban i de la Baixada seran 149 els festers que disparen arcabusseria i 158 durant les Ambaixades. L’any passat, les xifres van estar molt igualades amb 123 el dissabte i 125 el dilluns.
més pòlvora
Amb l’increment de disparadors també augmentaran els kilos de pòlvora que enguany es cremen durant els actes. La quantitat se’n puja fins als 424 kilos distribuïts de la següent forma: 182 kilos s’utilitzaran per a la batalla entre Mariners i Contrabandistes axió com en l’entorn de l’ermita de Santa Anna el dissabte i fins a 242 kilos durant el matí i la vesprada del dilluns en les Ambaixades. L’any passat es van cremar 336 kilos de pòlvora.