Mirkozuin, exemple de consciència ambiental per a la Sexta Columna

Molt s’està parlant aquests dies sobre el canvi climàtic. Madrid ha acollit el COP25 Xile Madrid 2019, un esdeveniment mundial que està omplint els espais en els mitjans de comunicació. Un d’ells és La Sexta  Columna, programa de reportatges crítics de l’actualitat de La Sexta, que divendres passat estava dedicat a l’emergència climàtica ‘Apocalyse Now’, on es va tractar de mostrar, d’una banda, la cultura de l’excés com a causant de l’emergència climàtica i també, per un altre, exemples de conscienciació empresarial amb el medi ambient.

En aquest cas, el programa va posar el focus en el grup especialitzat en calçat de qualitat Mircozuin. Així, càmeres i reporters del programa es van desplaçar a Ontinyent perquè el seu gerent Salva Rico explicara el seu model de negoci sostenible. “La Sexta Columna s’ha interessat pel producte que fabriquem i després venem a les nostres botigues, pels materials que utilitzem, com la pell de boví realitzat amb tractaments naturals, les soles de cautxú natural que empren una alta tecnologia per a aconseguir la comoditat del peu o els adhesius tractats a l’aigua, amb els quals evitem gastar cues agressives”, enumera.

A més, un altre de les dades destacades de Mircozuin, que es va subratllar per al programa d’Atresmedia, és que a la seua fàbrica disposen d’un espai on se separen tots els materials sobrants que després, “empreses especialitzades els recullen per al seu reciclatge”.

 

GRÀCIES A COMERÇ IN I CONFECOMERÇ

Aquest model de negoci té el seu embrió en el fundador de la fàbrica i pare de Salva Rico, “la seua idea era que fabricàrem els nostres productes i els venguérem”.  Cosa que han aconseguit mantindre, un producte made in Spain que està fet amb materials comprats a Espanya i amb una distribució nacional. Que La Sexta Columna s’haja fixat en Mirzozuin “és gràcies a la col·laboració de Confecomerç i Comerç IN, sense ells això no haguera sigut possible”, destaca Salva.