Moreno: “En el futur s’evidenciarà la importància dels lavabos públics per fer un Ontinyent més inclusiu”

Aquest dimarts, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha reiterat la importància de comptar amb una xarxa de lavabos públics a Ontinyent, després de la desestimació de la moció presentada a l’últim Ple Municipal, celebrat el passat dijous. La regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha incidit en la necessitat de construir un Ontinyent més inclusiu, net i habitable, i ha lamentat les excuses i el vot en contra del govern municipal, que ha impossibilitat l’aprovació de la proposta.

En paraules de la regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, M. Àngels Moreno, “la moció per la creació d’una xarxa de lavabos públics a Ontinyent, que vam defensar al darrer Ple, era i és perfectament realitzable. Avançar cap a una ciutat més humana i habitable també passa per oferir serveis que atenguen les necessitats de la ciutadania. I aquesta proposta ho fa, i atén especialment sectors com la infantesa, la gent major, les persones en situació de dependència, o les dones, tant durant l’embaràs com en la menstruació. Lamentablement, el govern municipal ha decidit amb els seus vots en contra no fer possible aquest pas endavant”.

M. Àngels Moreno ha destacat que “Ens Uneix va desestimar la nostra proposta amb dos arguments que considerem excuses, com són l’incivisme i el pressupost necessari per a desenvolupar la xarxa. És evident que l’incivisme no pot guiar l’acció d’un govern, ja que podria ser motiu per a no actuar en cap sentit. L’incivisme s’afronta amb educació, amb valors, i també amb la col·laboració de la Policia de Barri, tal com plantejàvem a la moció. Malauradament, el servei de Policia de Barri continua inactiu en la pràctica, per molt que el govern municipal ho negue. Mentrestant, perdem oportunitats de transformar l’espai públic amb polítiques valentes”.

“Pel que fa al pressupost, a la nostra proposta es contemplaven diferents línies per a dotar aquesta xarxa de lavabos públics. Per una banda, amb lavabos existents en parcs i altres zones, que estigueren tancats actualment. També a través de posar a disposició de la xarxa els banys situats en edificis públics municipals. I per últim, amb la construcció de nous banys, si calia, per a equilibrar la distribució per barris. Tenint en compte que la majoria dels banys estarien en edificis municipals, no suposaria una despesa elevada impulsar la xarxa. A més, plantejàvem que la inversió necessària es realitzara en diversos anys. Resulta curiós, i decebedor, que un govern municipal que fa inversions tan elevades en altres projectes, com les escales mecàniques, no es veja capaç de dotar de pressupost una necessitat com aquesta”, ha remarcat Moreno.

La portaveu adjunta ha conclòs assenyalant que “continuarem insistint en la importància d’aquesta mesura per a transformar i millorar la nostra ciutat, i la vida quotidiana de la gent. Volem agrair el vot favorable i les esmenes que va incorporar el grup del Partit Popular, de cara a enriquir la nostra moció. En un futur pròxim, quan s’agafe perspectiva sobre la proposta, s’evidenciarà la importància de crear aquesta xarxa de lavabos públics per a fer un Ontinyent més inclusiu, habitable, net i humà”.