Muro, Ibi, Castalla… els Moros i Cristians 2020 van caent

Encara que la seua programació estava prevista per al mes de setembre, com és tradicional a la ciutat de la Foia de Castalla, hui s’ha comunicat per part de la Federació de Comparses de Moros i Cristians de la ciutat joguetera, la “no celebració de tots els actes festers de Moros i Cristians en Ibi per a l’any 2020”. Així mateix s’ha anunciat “l’ajornament de tota la programació festera per a l’any 2021 en les dates en què habitualment se celebra, mantenint els càrrecs actuals de capitans i bandereres”.

La decisió es justifica per part de l’entitat atenent a que l’actual crisi sanitària “és totalment impredictible”, a més de la situació econòmica i social que qualifiquen com a “preocupant”.

En termes similars s’ha pronunciat també l’Ajuntament de Castalla, a la mateixa comarca de la Foia, que també ha decidit suspendre les festes d’enguany i passar-les al pròxim amb el trasllat de càrrecs. La decisió ha estat consensuada amb l’Agrupació de Comparses de la població. Les festes estaven previstes per a la primera setmana del mes de setembre.

La decisió d’Ibi i Castalla ve a sumar-se a les que ja s’han adoptat en aquest sentit, entre elles la suspensió de les festes de Moros i Cristians de Muro, que estaven previstes per al mes de maig pròxim, així com les de Torrent que eren per al mes de juliol. Altres casos, com Alcoi, ja han estat traslladaddes del mes d’abril al mes d’octubre. Les de Banyeres també han estat ajornades.

De moment, les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent continuen a l’espera del que puga coneixer-se les pròximes setmanes en quant al desescalament del confinament i les normes que regularan els actes públics i multitudinaris. La Societat de Festers va anunciar la setmana passada que mantenia les dates previstes, la tercera setmana d’agost i assenyalava que era prompte per prendre decisions dràstiques.