Naix una nova associació veïnal en el Parc Ausiàs March

El parc Ausiàs March va arrancar la seua marxa amb unes poques finques. Durant uns anys s’havia paralitzat la construcció de nou habitatge i ara que s’ha représ i és una zona més poblada, un grup de veïnes i veïns han decidit constituir una associació veïnal que se circumscriga a la plaça Ausiàs March i als trams dels carrers Martínez Valls i José Iranzo, des de la intersecció amb l’avinguda Albaida, fins a l’avinguda Manuel Sanchis Guarner. Així ho explicava el seu president, Francisco Malpartida, el dijous, després que la nit anterior es constituïra la junta.

“Vistes les característiques del parc hi ha uns problemes que són més difícils d’afrontar de manera individual que col·lectiva. Com el barri està prenent cos, un grup de gent pensem que, si fins ara, comentàvem de manera informal pel carrer allò que ens afecta com a residents, era un bon moment de crear una associació per a aquesta zona”, explica Francisco Malpartida. Els constituents entenen que aquesta és “una zona nova, amb unes característiques específiques i no volem llevar-li el protagonisme a ningú és que volem tindre un grup de gent que es preocupe pel nostre barri”, aclareix Malpartida.

Entre les assignatures pendents d’aquest barri es troba la problemàtica de la seguretat, la voluntat d’atraure gent fins al Parc Ausiàs March amb activitats atractives, millorar la zona de jocs, reparar les voreres que es van fer abans que els edificis i estan deteriorades, etc.
D’una forma detallada els fins de l’associació són la defensa dels interessos dels veïns, la promoció d’activitats culturals, esportives i d’oci d’interés i utilitat per als veïns, promoure el respecte i la convivència entre el veïnat, defensar i promoure la millora de patrimoni del barri.

Al costat de Francisco Malpartida conformen la nova junta veïnal Antonio Cambra com a vicepresident; Ferran Sierra, secretari; Lucía Micó com a tresorer i els vocals Chelo Terol, Mª Amparo Sanz, Luis Cambra i Inmaculada Pla. La pretensió del nou col·lectiu és presentar l’associació veïnal el mes de setembre, a la Sala Gomis, perquè veïns i la ciutadania en general la coneguen.