Obriran un centre cívic al Poble Nou fins que es cree l’Intergeneracional

Les veïnes i els veïns dels barris de Sant Josep i Poble Nou comptaran amb un Centre Cívic on s’oferiran diversos serveis semblants al Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafel.

Aquesta és una mesura anunciada pel Govern d’Ontinyent després que, arran d’una modificació de crèdit, s’hagen destinat 2.000 euros a l’arrendament d’un local on ubicar aquest centre cívic. Segons han explicat fonts municipals, “entre els mesos de setembre i octubre es licitarà el lloguer d’un local al Poble Nou mitjançant un concurs públic. Una vegada es conega l’espai per al nou centre, es realitzaran les tasques pertinents i la intenció és que aquest centre estiga obert a principis del 2020”, expliquen. La vocació és que el centre estiga obert “com més aviat millor” per això ja s’ha destinat una quantitat al lloguer del baix.

Aquest centre cívic serà una alternativa fins que puga inaugurar-se el Centre Intergeneracional al carrer Delme. Aquest espai, molt més complet quant a serveis, va ser una de les mesures anunciades per La Vall ens Uneix durant la campanya electoral i que es portarà a terme durant la present legislatura. El centre cívic que s’ubicarà al Poble Nou amb vocació de què aplegue tant als veïns d’aquest barri com als de Sant Josep “no comptarà amb tots els serveis que tindrà el futur Intergeneracional, com per exemple la Casa de la Dona, ja que l’espai del lloguer no serà com la casa del Delme, que supera els 700 m2. Però sí que serà una alternativa per als ciutadans que viuen en aquestes zones d’Ontinyent, els quals comptaran amb serveis com els que hi ha al Centre Integral de Majors de Sant Rafael, on es realitzen activitats esportives, de l’àrea cognitiva, on hi ha cafeteria i espai per a associacions, entre altres”, detallen.

Dona, jovent, majors

El futur Centre Intergeneracional anunciat pel Govern d’Ontinyent ocuparà els números 1 i 5 del carrer del Delme, habitatges de propietat municipal i que actualment es troben sense ús.

Amb la reforma de l’edifici s’aprofitaran aquests espais per a crear un Centre Cívic amb activitats per a majors que donarà servei als barris del Poble Nou i Sant Josep potenciant el programa Majors Actius; un Centre Social de Joventut, Oci i Cultura que serà un espai obert amb activitats culturals i d’esplai per a oferir alternatives d’oci als joves, adolescents i preadolescents; una Casa de la Dona que aglutinarà tots els recursos de l’Ajuntament per a potenciar la igualtat i combatre la violència masclista i també oferirà un Habitatge Jove en convertir els antics habitatges en estudis de lloguer per al jovent i per als estudiants universitaris que vinguen a Ontinyent.

De moment no ha transcendit quins són els terminis amb els quals compta l’Ajuntament d’Ontinyent per a convertir els immobles del Delme en el Centre Intergeneracional però si se sap que les obres poden tindre una durada superior a l’any.