Olimpíades AITEX Ontinyent: més de 400 xiquets es donen cita amb el tèxtil i l’esport

Hui s’han celebrat les Olimpíades AITEX 2023, una jornada lúdic-esportiva dirigida a alumnes de 4a de l’ESO, la segona vegada que se celebren a Ontinyent. Més de 400 alumnes de 8 centres educatius s’han donat cita en el poliesportiu Municipal d’Ontinyent per a gaudir d’un dia d’activitats esportives i de jocs, però també de convivència, per a fomentar la relació i la comunicació entre alumnes de diferents centres.
Els centres educatius que han assistit són: IES Jaume I, Col·legi San José, Col·legi Santa Maria, IES L’Estació, Col·legi Puresa de Maria i Col·legi la Concepció d’Ontinyent, IES Bocairent de Bocairent i IES Vermellar de l’Olleria.
Els estudiants han executat activitats tan diverses com futbol 8, bàsquet, bàdminton, zumba, beisbol, rocòdrom, tenis, videoconsoles, làser tag, pàdel, handbol, mad race, ping-pong, futbolí humà i voleibol.
D’altra banda, tots els alumnes han participat en un circuit d’orientació per a buscar pistes pel poliesportiu i que la seua temàtica girava entorn de les diferents aplicacions del tèxtil. Els alumnes han pogut conéixer que la indústria tèxtil és totalment transversal en diferents sectors d’aplicació.
Vicente Blanes, director general d’AITEX, ha sigut l’encarregat de clausurar les Olimpíades AITEX 2023 acompanyat de Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i de Pepe Serna, president del Consell intertèxtil i president d’ATEVAL. Vicente Blanes ha agraït la implicació de tots els centres educatius de la zona i dels seus alumnes en una de les activitats principals d’AITEX per a la promoció del tèxtil entre els alumnes. Per part seua, Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent ha comentat que espera que tots els alumnes “hagen gaudit d’aquesta jornada lúdic-esportiva en la qual el tèxtil ha tingut un paper tan important”.
La jornada ha acabat amb el sorteig de tres xecs regal per als alumnes en material esportiu per col·legi participant.

FOMENT DEL TÈXTIL ENTRE ESTUDIANTS
El foment del sector tèxtil entre xiquets i xiquetes per AITEX és un dels eixos principals emmarcats en la dinamització del territori i de la societat en general. L’objectiu principal és transmetre la importància dels actuals valors en una indústria cada vegada més sostenible.
Les Olimpíades AITEX, que se celebren anualment tant a Alcoi com a Ontinyent, tenen l’objectiu de despertar en els joves l’interés pel sector tèxtil, el qual té caràcter pluridisciplinari i de futur, amb àmplies oportunitats per als joves.

SOBRE AITEX
AITEX és el centre de referència a l’avantguarda en innovació, recerca i desenvolupament tecnològic a Espanya i un dels cinc principals d’Europa. Amb més de trenta-cinc anys d’experiència, apostem per la inversió constant en infraestructures, aportant solucions a les empreses i generant oportunitats per al desenvolupament de diversos sectors productius en el present i en el futur.

Centrem les nostres activitats en investigació aplicada, innovació tecnològica, serveis tècnics avançats de laboratori, certificacions i formació tècnica per a empreses.