Ontinyent aconsegueix una subvenció de 2,6 milions d’euros d’Europa per a la rehabilitació integral de la piscina coberta

L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit una subvenció de 2,6 milions d’euros de fons europeus que permetran dur a terme una rehabilitació integral de la piscina coberta municipal. Es tracta d’una subvenció obtinguda per concurrència competitiva dels fons PIREP del programa Next Generation, que distribueix el Govern d’Espanya a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma). En total, s’ha concedit 274 milions d’euros a 173 entitats locals de tota Espanya per a rehabilitar 181 edificis públics de la seua titularitat, d’entre els 1.020 projectes presentats per 880 municipis.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que “l’experiència en la presentació de projectes, la gestió d’ajudes d’altres administracions i la solvència pressupostària per aportar la part municipal ens permeten obtenir cada volta més fons per seguir millorar la ciutat. Cal recordar que gràcies a l’impuls polític del Govern d’Ontinyent i a la qualitat dels projectes que es presenten a les distintes convocatòries, del total de 16,4 milions d’euros contemplats en l’apartat d’inversions del pressupost municipal de 2023, el 70% estan aportats per altres administracions. Afegir està nova subvenció de fons europeus és una excel·lent notícia”, assenyalava.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, destacava que “des de la seua inauguració en l’època d’Eduardo Zaplana, la piscina arrossegava deficiències que ara podrem resoldre amb una actuació a gran escala, una reforma molt important que permetrà prestar un millor servei a la ciutadania, en un espai molt utilitzat i amb una alta demanda d’usuaris. La gestió i execució de totes les ajudes que anem aconseguit és un treball afegit per a l’aparell de l’Ajuntament, però s’està fent un bon treball i l’esforç paga la pena per tenir cada volta millors serveis a la ciutat”, manifestava.

En concret, el projecte de rehabilitació elaborat amb la participació d’entitats socials, clubs esportius i persones usuàries suposa una reforma integral permetrà millorar els aïllaments de tot l’edifici; millorar les instal·lacions de climatització, ventilació i calefacció; crear nous equipaments solars d’autoconsum; substitució de panells de la coberta; dotació d’un sistema de control de les instal·lacions automatitzat; millora de l’eficiència energètica o creació d’un hivernacle adossat, entre altres millores. El cost total de l’actuació és de 3’62 milions, dels que l’Ajuntament haurà d’aportar 968.000 euros, venint la resta de la subvenció del PIREP.