Ontinyent a les xarxes: ‘No eres d’Ontinyent si no…’

Quasi 4000 usuaris de Facebook formen part del grup ‘No eres d’Ontinyent si no…’, un dels grups més populars i amb més activitat d’aquesta xarxa social referent a la nostra ciutat. Així, el grup que ha estat una referència per a la creació d’altres pàgines que reuneixen veïnes i veïns d’Ontinyent a Facebook, està pensat “per a totes i tots aquells que són d’Ontinyent”, segons indiquen al seu apartat d’informació.

Al cap d’aquest grup, tot i que compta amb dues administradores, trobem a Raquel Vila, ontinyentina de 40 anys que es presenta com una persona a qui li agraden les festes i tradicions de la ciutat, destacant els Moros i Cristians i el Bou en Corda de la Puríssima. Segons conta Raquel, la idea de dur a terme la creació del grup es remunta al 2014, quan l’administradora va conéixer “un grup semblant en un viatge a Marbella, i vaig pensar que era una bona idea per a Ontinyent”.

Complint els objectius que Raquel buscava en crear el grup, aquest “és un punt d’encontre de tot tipus de gent del poble, per damunt d’interessos i diferències. Sempre hem procurat no polititzar el grup”. És gràcies a la intenció de fer un grup on tenen cabuda totes i tots els veïns d’Ontinyent, que entre les publicacions es poden trobar des de fotografies antigues, que són les publicacions que més repercussió tenen segons l’administradora, fins a publicacions que adverteixen de la trobada d’un clauer.

Pel que fa a la feina que suposa administrar i moderar ‘No eres d’Ontinyent si no…’, Raquel ens conta que resulta una feina “bastant fàcil, ja que la gent es comporta correctament”. A més, aprofita l’administradora per a agrair la tasca de la seua companya Dolors d’Ontinyent, qui és l’encarregada, conjuntament, de l’administració del grup.

Ha sigut gràcies a la diversitat de publicacions que hi tenen lloc al grup, que aquest ha despertat interés en quasi 4000 usuaris de Facebook, fet que ha servit de referent per a la creació d’altres grups, els quals començaven a aparéixer en 2015. Amb tres regles fonamentals per al bon funcionament del grup, es troba el respecte a la privacitat de la resta de components, l’absència de publicacions publicitàries i l’amabilitat i la cordialitat, tres fets que fan possible un punt d’encontre que desperta l’interés de gran nombre d’ontinyentines i ontinyentins.