Ontinyent acull la presentació del Pla Obert de la Diputació

Representants tècnics i polítics de 96 municipis de les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor s’han donat cita hui a Ontinyent en la presentació del Pla Obert d’Inversions 2024/2027 de la Diputació de València.

Ontinyent s’ha convertit en ciutat amfitriona d’una cita municipalista on s’han explicat els detalls del Pla que ha estat coordinat per la vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’àrea de Cooperació Municipal, Natàlia Enguix, i que presenta novetats importants pel que respecta a la seua mecànica d’actuació. La pròpia vicepresidenta ha destacat que aquest Pla planteja una estructura quatrianual i que està “pensat per planificar millor les inversions ja que els projectes poden presentar-se fins a setembre de 2027”. Natàlia Enguix ha subratllat que el Pla Obert d’Inversions 2024/2027 incrementa en més de 5,5 milions d’euros les inversiones previstes per a la comarca de la Vall d’Albaida en els pròxims quatre anys, un fet que es fa extensible a la resta de comarques. També ha posat de relleu que amb aquesta iniciativa es busquen “plans arriscats que vullguen transformar els nostres municipis, per crear espais més humans, més sostenibles, en la línia del que està demanant la Unió Europea”. Per últim ha afegit que l’objectiu fonamental és que “les xifres es convertisquen en projectes”.

Per la seua banda, el President de la Diputació de València, Vicent Mompó, avançava que es tracta del pla estratègic “més important per als nostres pobles”. Així mateix el màxim dignatari de la institució assegurava que el propòsit és que “cada euro que destinem es quede als nostres pobles”. Per part de la Diputació, segons Mompó, “existeix el compromís de treballar per garantir l’execució dels projectes. Volem convertir la província de València en una terra capdavantera, sense pobles de primera i de segona, que tots els pobles tinguen accés als mateixos serveis”. El President ha felicitat públicament la vicepresidenta per la seua tasca en la coordinació del Pla i ha afegit que “hem de treballar en els problemes reals i ajudar als pobles més xicotets”.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en qualitat d’amfitrio de la trobada ha destacat que aquest Pla “ens permetrà comptar amb tots els diners que tindrem al llarg dels pròxims quatres anys i això facilitarà incrementar el nivell d’execució per tal de convertir les inversions en obres”. Rodríguez també ha destacat el caràcter “obert” que presenta com a novetat el Pla, la qual cosa suposarà que “pugam adaptar-lo a la realitat dels pobles i del que puga passar durant aquests pròximes quatre anys”.