Ontinyent celebra la rectificació del Govern d’Espanya sobre les ajudes al tèxtil

El Govern d’Ontinyent ha celebrat la rectificació del Govern d’Espanya sobre la no inclusió del sector tèxtil en les ajudes estatals a les indústries intensives davant l’increment dels preus del gas, anunciades el passat mes de desembre per l’Executiu Central. El president del Govern, Pedro Sánchez, confirmava aquest dimarts durant una compareixença al Senat, que s’esmenarà el llistat previst inicialment, de manera que s’inclouran els acabats tèxtils, a més altres sectors com les esmalteres o els colors ceràmics, que tampoc havien estat inclosos.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que en l’última convocatòria de la fira Heimtextil d’Alemanya, “l’alcalde Jorge Rodríguez va mostrar tot el seu suport al sector en aquesta reivindicació, i va anunciar una proposta perquè el Ple Municipal demanara formalment aquesta rectificació, moció que es va aprovar per unanimitat a proposta de La Vall Ens Uneix. Aquesta moció se sumava a les peticions fetes des d’altres instàncies com el Consell Intertèxtil Espanyol i ATEVAL, que ara han estat escoltades pel Govern d’Espanya en una rectificació que celebrem”.

Cal recordar que en concret, segons dades facilitades per ATEVAL, s’haurien vist afectades per l’exclusió inicial al voltant de 20 les empreses d’Ontinyent i la Vall d’Albaida afectades, empreses d’acabadors que donen treball a més de 750 persones. Amb tot, Pablo Úbeda recordava que el Govern Central continua sense concretar els terminis de la convocatòria d’aquestes ajudes, tot i que es parlava d’un termini de sis mesos “que esperem que s’accelere i es publiquen com més prompte millor, perquè és quan es produeixen els moments difícils quan les administracions han d’estar al costat dels sectors productius”. En aquest sentit, el regidor recordava i posava l’exemple de l’impuls de l’Ajuntament al Clúster Tèxtil Ontinyentí, per fer front a la crisi de la Covid-19, una línia d’acció que ha suposat ja més de 500.000 euros en ajudes canalitzades a les empreses locals a través de la patronal Ateval. Per a 2023 s’articulen noves ajudes al clúster tèxtil i a la participació en fires, missions comercials i edició de catàlegs per un import global de 120.000 euros.