Ontinyent completa el desbrossament de 22.000 metres lineals dels laterals de les Sendes dels Enginyers

L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat els treballs de desbrossament d’una extensió de 21.678 metres lineals dels laterals de les conegudes com a “Sendes dels Enginyers”, en la meitat oest del paratge natural municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar, una actuació que ha comptat amb una subvenció de prop de 18.000 euros del pla “Reacciona” de la Diputació de València.

La regidora de l’àrea de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “és una actuació que suposa una millora molt substancial pel que fa a la transitabilitat per a excursionistes i bicicletes, i també per a contribuir a mantindre el valor patrimonial d’aquesta xarxa de senders construïda a principis del segle XX”. Els treballs coordinats per la regidoria de Medi Ambient s’han fet amb desbrossadores manuals en una amplada aproximada d’1m a cada costat de les sendes, respectant les espècies arbòries o arbustives considerades com a més nobles, (Quercus ilex, Juniperus phoenicea, Juniperus oxicedrus, Pistacia terebinthus etc…) Les restes llenyoses han sigut triturades insitu.

Eliminació d’arbrat perillós en la carretera del Carril

Per altra banda, des de les regidories de Camins i Medi Ambient s’ha actuat aquests dies en tasques d’eliminació d’arbrat en perill de caiguda en la zona de la carretera del Carril, entre l’espai “El Filaner” i el “Pont de la Costa”. El regidor de Camins, Jordi Vallés, explicava que “eren principalment pins de gran dimensió, que amenatzaven en caure a la via, un fet del qual se’ns havia advertit per part del veïnat de la zona i davant el qual vam actuar per garantir la seguretat de les persones”, assenyalava. A més a més, es va aprofitar per a adequar les branques d’altres molts exemplars d’arbres adjacents a aquesta via.