Ontinyent confirma l’obertura de l’Oficina d’Atenció a les Associacions anunciada en maig

L’Ajuntament d’Ontinyent ha confirmat l’obertura el pròxim mes de gener de 2024 de l’Oficina d’Atenció a les Associacions anunciada per l’alcalde Jorge Rodríguez el passat mes de maig. La regidora de Participació Ciutadana, Inma López, explicava que L’oficina, que prestarà servei per part de personal municipal especialitzat en un lloc físic que encara està en estudi, “prestarà suport tècnic per sol·licitar ajudes públiques, assessorant a les entitats en la sol·licitud i justificació de subvencions, així com en les activitats que desenvolupen”.

La regidora recordava que aquesta idea va estar ja presentada als mitjans de comunicació el passat mes de maig per l’alcalde Jorge Rodríguez, al marc dels objectius plantejats per a la nova legislatura després de les eleccions municipals. “Una idea que va sorgir després d’escoltar al teixit associatiu local, amb el qual es va estar en contacte directe en tot l’anterior període, però amb el que es va intensificar el treball conjunt per arreplegar les seues propostes, idees i suggeriments per poder tenir-les en compte de cara al nou període en el que ara ens trobem”.

Així, López recordava que fruit d’aquestes trobades, mantingudes amb més de 100 associacions i entitats locals, “van sorgir altres idees en les quals estem també treballant per millorar l’atenció a les associacions locals”. En aquest sentit, la regidora explicava que “vam parlar de l’actualització del Registre d’Associacions d’Ontinyent, en la que ja està treballant-se, o el desenvolupament d’una Guia d’Associacions”. Aquesta guia, explicava, servirà per a donar a conéixer els diferents recursos amb els quals compta la ciutat, així com els serveis i contactes de cadascuna de les associacions i entitats.

Inma López remarcava que al Govern d’Ontinyent “pensem que el món associatiu és clau per comptar amb una bona comunicació bidireccional entre l’administració local i la ciutadania, a la que també escoltem de manera directa en el pioner procés de participació Ontinyent Participa, de la nova edició del qual parlarem pròximament”, avançava.