Ontinyent demana conèixer les seues dades reals del Coronavirus

La demanda davant les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana per a conèixer la realitat i l’estat de la situació en cada ciutat va cada dia a més. Fins ara, les xifres i estadístiques al voltant de la pandèmia estan donant-se, diàriament, per segments de província i agregats que arrepleguen tota la Comunitat Valenciana. Però, en cap cas, s’han oferit, oficialment, xifres en segments com els departaments de salut, les comarques o els municipis.

Aquest divendres un grup integrat per 14 alcaldes d’altres tants municipis, entre els quals es troba Ontinyent, ha demanat a la Generalitat que facilite la informació segregada per municipis sobre la incidència de la COVID-19.

Comptar amb més informació sobre els contagiats de COVID-19 als diferents municipis permetria als ajuntaments aplicar més i millors mesures en el combat a nivell local contra el virus. És una de les idees que es posaven damunt la taula en la reunió que mantenia hui la Consellera de Justicia,Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i alcaldes d’altres municipis valencians de tamany mitjà com ara  Villena, Petrer, Crevillent, El Campello o La Vall d’Uixò, entre d’altres.

En l’encontre, mantingut pel sistema de videoconfèrencia, els alcaldes explicaven que comptar amb eixa informació faria possible que els consistoris pugueren actuar de manera més directa sobre els focus de contagi, tot i que des de la Generalitat es considera que d’eixir eixes dades a la llum pública açò podria derivar en situacions d’estigmatització no desitjades.  

L’encontre virtual ha format part del seguit de reunions que està mantenint la Consellera estos dies amb representants de tots els municipis valencians per coordinar el treball en la lluita contra el virus, on Gabriela Bravo trasllada als ajuntaments informació sobre les línies de treball que ha posat en marxa l’administració autonòmica, i replega idees i suggeriments per part dels ajuntaments.