Ontinyent diu prou al soroll dels ciclomotors trucats

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa una campanya de control de la contaminació acústica de vehicles de motor. Açò serà possible gràcies a la recent adquisició d’un nou sonòmetre i un equip de tacòmetre que, combinats, permetran la realització de més i millors controls urbans, especialment sobre motocicletes i ciclomotors.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia, explicava que “l’augment dels controls sobre la contaminació acústica en vehicles és una demanda ciutadana que ara podrem atendre amb les màximes garanties gràcies a aquests nous equipaments, més moderns que els que anàvem utilitzant, i que permeten detectar alteracions i trucatges, a més d’estar totalment homologats per a poder efectuar les sancions necessàries quan s’incomplisca la normativa”.

El regidor explicava que “com que la intenció de l’Ajuntament no és recaptatòria, estem duent a terme una primera fase de la campanya principalment informativa, on només estem sancionant els casos greus, però sí que estem advertint que el següent pas serà un control més estricte per tal de reduir al màxim les molèsties derivades dels sorolls que emeten els vehicles”, afegia.

El sonòmetre, de la marca Brüel & Kjaer, és un model de precisió ratificada pel Centre Espanyol de Metrologia (CEM), a més d’incorporar una interfície API oberta per facilitar el control remot en temps real. El tacòmetre de Centralauto-Tekber permet mesurar les revolucions del motor. Tots dos dispositius, combinats, permeten constatar al moment si el vehicle concret que se sotmet a control compleix o no la normativa específica que li correspon.

Pepe Gandia, valorava l’aposta del Govern d’Ontinyent per tindre un cos de Policia Local més modern per atendre amb major eficàcia les necessitats de la ciutadania, amb dispositius com aquests o altres adquirits als últims anys, i que inclouen jupetins antibales, pistoles tasser, kits de comunicació, càmeres portàtils, un nou etilòmetre o un dispositiu drogotest, entre d’altres.