Ontinyent Ens Uneix desenvoluparà més de 100.000 m² de sòl industrial per facilitar la implantació de noves empreses. És una de les més destacades de la bateria de propostes en matèria econòmica de la formació municipalista, que eren presentades aquest dilluns per l’alcalde i candidat Jorge Rodríguez, i els membres de la candidatura Pablo Úbeda, Mª José Alhambra i Inma López. En una visita a la zona dels terrenys on es desenvoluparà aquest sòl industrial, Jorge Rodríguez destacava que en matèria econòmica “Ontinyent Ens Uneix afronta els reptes amb l’avantatge del coneixement d’on venim, d’haver viscut la transformació als últims anys dels sectors de la indústria, el comerç, hostaleria i turisme, i tenim el millor punt de partida per continuar amb eixa transformació”.
Respecte al sòl industrial, l’alcalde explicava que entre les parcel·les on s’ampliarà l’oferta de terrenys industrials amb modificacions del PGOU es troben 39.000 m² al carrer Llançadores; 21.000 entre la redona de la unitat d’execució 2 sectors 30 Bis i el carrer Llançadores; 16.000 al carrer Batans i 8.000 al carrer núm. 6 al costat de l’empresa TDN. A més a més, cal afegir 65.000 m² de l’antiga Colortex. Jorge Rodríguez avançava que “s’exigirà la implicació de la Generalitat per, igual que a Sagunt o Vallada, hi haja suport per a l’adquisició d’eixos terrenys, la seua descontaminació i eixida al mercat a preus competitius”. L’alcalde també feia al·lusió a l’impuls a la formació com a motor de l’ocupació de qualitat, a través del suport a la Formació Professional i la posada en marxa del nou Centre d’Innovació i Recerca del Museu del Tèxtil, on s’oferirà una formació especialitzada comptant amb la implicació de les universitats i l’escola d’empresaris Edem.
Pablo Úbeda afegia altres accions plantejades al programa d’Ontinyent Ens Uneix, com ara l’aposta junt amb les associacions empresarials la creació de les Entitats de Gestió i Modernització als polígons industrials; noves ajudes per afavorir la internacionalització de les empreses; la cooperació amb altres ciutats per la millora de l’economia; el manteniment de les ajudes al lloguer de locals o a l’espai coworking del Soterrani de les Idees; o el treball per continuar elaborant nous projectes que aporten finançament de nous fons europeus a la ciutat que se sumen als obtinguts als últims anys.
Ontinyent, referent també en comerç
Tot i que “Ontinyent és i serà una ciutat industrial” Jorge Rodríguez destacava la importància de continuar impulsant també altres sectors que puguen ser cada volta més motors de l’economia. En aquest sentit, en matèria de comerç, l’alcalde destacava que “el repte abans era retenir a la gent, però ara gràcies a les campanyes que anem fent hem aconseguit ser referenciades com a ciutat comercial, una línia en la qual volem créixer per convertir-nos en un referent a totes les comarques centrals”.
En aquest sentit, Mª José Alhambra posava en relleu el bon treball fet des del Govern d’Ontinyent amb les associacions, en un contacte fluid articulat a través del Consell Econòmic i Social, “on s’ha sentit sempre a tothom”. Ontinyent Ens Uneix continuarà apostat pel sector del comerç i serveis amb campanyes com el Festival de Primavera, la Fira de Tendes, Tapes i Rock, la Fira de Novembre o Ontinyent Il·lusiona, “exemples de com volem continuar treballant, conjuntament amb les associacions del sector, per enfortir-lo i fer de la ciutat d’Ontinyent cada volta més pol d’atracció comercial”.
Potenciació dels espais turístics i la “Marca Ontinyent”
En matèria de Turisme, Jorge Rodríguez apuntava que “és essencial seguir augmentant els espais turístics visitables”, aprofundint en una línia d’acció en la que ja s’ha treballat estos anys: S’ha posat en marxa la fase I del Museu Tèxtil; la fase II està avançant i es preveu que estiga a punt abans de final d’any; s’ha rehabilitat el Pont Vell i el seu entorn i està molt avançada la recuperació de la muralla, dins la qual es posarà en breu en marxa la fase que permetrà traure a la llum la part visible des del carrer Roses.
Inma Lopez explicava que dins del programa d’Ontinyent Ens Uneix es contempla un Pla de Promoció de la ciutat que ajude a potenciar la “Marca Ontinyent”, “una marca molt consolidada, amb la que volem que la gent d’altres localitats ens conega i visite”. López també destacava com a objectius continuar amb la posada en valor dels atractius naturals, gastronomics i vinculats a les festes i tradicions locals; la promoció de les rutes existents i la creació de noves; l’assumpció de la gestió directa de l’Alberg Perú per la seua dinamització i aprofitament; o la promoció dels museus i especialment del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, “que ens pot servir per atraure milers de visitants”, concloïa.