Ontinyent i ATEVAL renoven el conveni del Clúster Tèxtil amb 60.000 euros

L’acord entre l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) per a fer front a la crisi sanitària, mitjançant el Clúster del Tèxtil, tindrà continuïtat per tercer any consecutiu.

La dotació econòmica ha minvat significativament, dels 150.000 euros en les dues edicions anteriors, fins als 60.000 euros del conveni actual, per acord de les dues parts, donat que “l’emergència sanitària no és la mateixa i que la situació econòmica actual ha canviat”, han explicat el president d’ATEVAL, José Serna, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, aquest matí. Si se suma tota l’aportació del consistori ontinyentí des de 2020 fins a enguany, la quantitat ascendeix a 360.000 euros.

Més de 150 empreses tèxtils d’Ontinyent es beneficiaran de les línies d’ajudes contemplades, a les quals se sumaran les empreses de maquinària i proveïdors. L’evolució de la pandèmia ha fet que el tèxtil sanitari no estiga ja en primera línia, per aquesta raó es treballa en incorporar nous camps de producció potenciant les ajudes als tèxtils sostenibles i tècnics, com han destacat l’alcalde d’Ontinyent i el president d’ATEVAL.

Entre les línies d’actuació del conveni per a enguany, es troben quatre eixos centrals: La continuació de les accions d’assessorament, visites a empreses, identificació de necessitats, coordinació d’accions formatives, i consultoria d’empreses a l’Oficina Tècnica; la formació i jornades sobre Ecodisseny i en l’àmbit dels tèxtils sostenibles i tècnics avançats; la consultoria professional i personalitzada en funció de l’anàlisi inicial que es porte a terme des de l’oficina tècnica i s’identifique les necessitats de les empreses; i finalment l’assistència d’empreses a diferents accions comercials, com són les fires Techtextil i Techprocess dedicades als tèxtils tècnics i no teixits i processament tèxtil.