Coincidint amb la capitania mudèjar, aquesta comparsa mora ha fet possible la visita de l’ambaixador de la República d’Uzbekistán a Espanya, Jakhongir Ganiev, així com l’assistència de la delegació uzbeka que ja està a Ontinyent, per tal de conèixer la ciutat i les festes de Moros i Cristians. Formar part d’aquest grup de convidats d’excepció, el Cònsol d’Uzbekistan a Espanya, Shukhrat Adilov.
La comitiva ha sigut rebuda per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, en el despatx d’alcaldia, on l’ambaixador signava en el llibre d’honor de la ciutat. Ganiev agraïa la rebuda càlida de l’Ajuntament d’Ontinyent i desitjava que “en el futur hi hagen molts projectes futurs entre Espanya i Uzbekistan”.
D’aquesta manera, la capital de la Vall d’Albaida i Uzbekistan estableixen llaços que van més enllà de la festa, gràcies a aquestes celebracions i a la comparsa Mudéjares.
Cal destacar que la capitania mudèjar d’Alberto Climent dedicarà el seu boato a la indústria tèxtil, que uneix i relaciona l’Ontinyent musulmà amb Uzbekistán amb nexes com ara l’Ikat, tècnica ancestral de teixir que s’utilitzava a Ontinyent fa 1.000 anys i actualment es continua emprant al país asiàtic. Al boato, a més, es farà al·lusió a elements de la història uzbeka i es lluiran vestits elaborats en aquest país.
L’agenda de la visita de la delegació inclou també desplaçaments a la seu de la Comparsa Mudéjares; al Museu Fester; a la seu de l’Associació d’Empresaris Tèxtils ATEVAL; així com l’assistència a l’Entrada de Bandes i l’Entrada de Moros i Cristians. A més a més, dues televisions uzbekes es desplaçaran a Ontinyent per fer difusió de la presència d’aquest país a les festes de la ciutat.
Segons expliquen des del consistori ontinyentí aquesta és “una visita històrica, en tant en quant va a ser la primera vegada constatada en més de mig segle que un ambaixador d’altre país assisteix a la ciutat en festes de Moros i Cristians”, segons confirma el cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu.