Ontinyent commemora el Dia Mundial del Medi Ambient amb la campanya de conscienciació “Educa en verd” amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat. Una acció que ha servit per a mostrar els projectes i treballs que estan desenvolupant els col·legis, tant públics com concertats, amb l’alumnat. Per celebrar aquest dia, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al costat dels regidors de Sostenibilitat, S. Gandia i el regidor d’Educació, Ferran Gandia participaven en l’encontre amb els i les mestres responsables dels projectes dels col·legis de la ciutat que han participat en aquesta campanya.
Jorge Rodríguez, donava les gràcies als centres educatius “per haver compartit amb la ciutadania tots els projectes en matèria de medi ambient que estan duent a terme amb l’alumnat. Les nostres accions són el nostre futur i sent conscients que no podem retrocedir en el temps, podem treballar amb els i les més joves per ensenyar com cuidar els nostres recursos per garantir el futur de la societat”, manifestava.
En la mateixa línia es pronunciava la regidora de Sostenibilitat, S. Gandia, explicava que “aquesta acció volia implicar a les comunitats educatives perquè són elles qui estan formant i educant a les generacions del futur” i, en aquest sentit, “consideràvem important que assoliren coneixements en medi ambient perquè quan siguen adults, tinguen cura del nostre entorn i de la biodiversitat que ens envolta”. Al mateix temps, el regidor d’Educació, Ferran Gandia, valorava que “l’alumnat gràcies als projectes que estan desenvolupant estan assolint coneixements en la matèria de medi ambient, els quals seran necessaris per al seu i el nostre futur”.
Respecte als projectes educatius mediambientals, al detall: el CEE Vall Blanca du a terme un projecte anomenat “Hortalit-za’t” que treballa i incideix en els ODS12 (producció i consum responsable) i ODS13 (acció pel clima); el CEIP Lluís Vives treballa amb un hort escolar on l’alumnat té cura d’ell i prepara compost; el CEIP Martínez Valls amb el nom del projecte “Capses salvem el món, projectes de reciclatge i butlletí violeta” és el projecte on l’alumnat de 3r, 5é i 6é de primària aprén la importància de construir un món més sostenible; en el col·legi La Milagrosa el projecte “Patrulles verdes. Anem a l’horta” és un projecte on sensibilització a l’alumnat de la importància del reciclatge i la separació de residus així com aprendre a tindre cura de l’entorn immediat.
El CEIP Carmelo Ripoll amb el PROJECTE 50/50 s’implica a tota la comunitat educativa en la formació en hàbits d’estalvi i eficiència energètica; el col·legi Santa Maria d’Ontinyent amb el seu projecte “Hort Escolar: sembrant valors” ofereix l’oportunitat de desenvolupar una activitat agrícola ecològica amb l’alumnat i potenciar el coneixement dels cultius tradicionals d’aquesta zona; pel que fa al CEIP Bonavista, el projecte anomenat “Comité ambiental” permet prendre consciència de la importància de dur endavant accions per cuidar el planeta amb accions que parteixen de la realitat de l’alumnat i, finalment, en el CEIP La Solana, el treball “Compostatge Escolar” és un projecte on l’alumnat elimina per complet el residu orgànic i obtenen aliment per a l’hort escolar.