Ontinyent modernitzarà els polígons industrials en els pròxims dotze mesos

Els polígons industrials d’Ontinyent seran objecte de noves millores per valor d’1.820.000 euros els pròxims 12 mesos. Així ho avançava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l’Assemblea General de FEPEVAL, la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, que tenia lloc aquest dijous a la seua d’ATEVAL a Ontinyent.

L’alcalde d’Ontinyent explicava que gràcies a la cooperació entre Ajuntament, Generalitat, Diputació i particulars, s’arribarà així als 6,5 milions d’euros invertits en tan sols sis anys, al període 2017-2023. Rodríguez afegia que “totes i tots passem moltes hores de les nostres vides als llocs de treball, i comptar amb espais cada volta més dignes, habitables, eficients i còmodes per treballar és sense dubte un pas endavant com a societat”, assenyalava.

En concret, el primer edil feia al·lusió als 870.000 euros que invertiran l’IVACE (depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible) i l’Ajuntament d’Ontinyent en noves millores d’infraestructures i serveis a les àrees industrials del Pla, Sant Vicent i Casa Balones. A aquesta quantitat s’afegiran les fases II i III del Pla Municipal de Polígons Industrials, per un import de 950.000 euros aportats per l’Ajuntament i els propietaris particulars. En total, entre totes dues línies d’acció, seran 1.820.000 euros entre Ajuntament (670.000), Generalitat (600.000) i particulars (550.000).

Cal recordar que aquestes quantitats s’afegiran a les invertides al període 2017-2021 en accions com la reurbanització de l’avinguda del Tèxtil executada per l’Ajuntament i la Diputació de València (1,1 milió d’euros); les millores dels plans de l’IVACE cofinançades per aquesta entitat i l’Ajuntament als polígons de l’Altet, Sant Vicent, el Pla, Balones i Àrea 37 (3 milions d’euros en total); o la primera fase del Pla Municipal de Millora de polígons, amb més de 500.000 euros en diversos espais.

L’alcalde també recordava que al marc de l’aposta per donar suport a l’activitat empresarial a la ciutat, l’Ajuntament també ha posat en marxa noves bonificacions fiscals, avantatges i instruments per facilitar el creixement de les empreses. Una línia d’acció global que està ajudant a l’obtenció de bons resultats, com la consecució de les menors xifres d’atur industrial dels últims quinze anys, o el fet que Ontinyent lidere la ràtio d’indústries per càpita a la província de València.