Ontinyent mostra a Bilbao el seu model de Comunitat Energètica Local

Una delegació ontinyentina integrada per polítics i empresaris està participant hui en la setena edició de Red Innpulso Emprende, una xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació promoguda pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d’Espanya. Aquesta entitat celebra de forma periòdica les seues trobades, on es reuneixen alcaldes i alcaldesses amb pimes, micropimes i startups innovadores de ciutats afiliades.

Ontinyent ha participat en aquesta ocasió amb la intervenció de l’alcalde Jorge Rodríguez i de Ricardo Montés, de l’empresa No te quedes sin sol, presentant el model de Comunitat Energètica Local (CEL) que s’ha posat en marxa i s’està desenvolupant en la ciutat.

L’alcalde Jorge Rodríguez ha recordat que Ontinyent ja porta 10 anys integrat a la Red Innpulso i que durant aquest temps s’ha impulsat el campus universitari, s’ha posat en marxa un cluster tèxtil sanitari i s’han pres mesures per tal d’agilitzar l’administració. Ha donat pas a la presentació del model d’eficiència energètica que s’està implantant a través de la fotovoltaica. Per la seua banda, Ricardo Montés ha explicat com la seua empresa aplica la tecnologia a la Comunitat Energètica Local per tal d’apropar l’energia renovable a punts de subministrament urbà a través d’instal·lacions d’autoconsum, el que suposa “democratitzar l’accés a l’energia verda”.

La trobada té lloc al llarg de la jornada de hui dimecres al Bilbao Exhibition Centre de Barakaldo sota el títol ‘La innovació com a motor del desenvolupament urbà i rural’.