Ontinyent organitza una xerrada a la Sala Gomis per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través del programa SASEM (Servei d’atenció i seguiment al malalt mental) dels serveis socials municipals, ha organitzat una xerrada per tal de commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, adreçada a la població en general.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “a Ontinyent estem molt sensibilitzats en l’atenció a la malaltia mental, i hem anat fent moltes xerrades i activitats per formar, informar i conscienciar pel que fa a la problemàtica derivada d’aquests casos. Dins d’aquesta línia, i coincidint amb la propera commemoració el 10 d’octubre del Dia Mundial de la Salut Mental, organitzarem una nova xerrada que en aquest cas se centrarà a parlar del model comunitari d’atenció a aquests casos”.

En concret, la xerrada es realitzarà el pròxim dia 5 d’octubre (dijous) a les 19:00 hores en la Sala Gomis, oberta a l’assistència lliure de qualsevol persona. Serà impartida per la Doctora Mercè Boronat, psiquiatre de l’àrea de salut mental a Ontinyent, i se centrarà principalment a parlar d’aspectes com la importància de la recuperació i rehabilitació en l’entorn de la persona afectada per la malaltia i la seua família, quins són els recursos que existeixen de suport en l’àmbit comunitari, la psiquiatria domiciliària i les alternatives a l’hospitalització, entre d’altres.

Paula Soler animava a la ciutadania a assistir a aquesta nova activitat, recordant que “directament o indirectament, la salut mental ens afecta a totes i tots com a individus i com a societat. Igual que hem de tenir cura de la salut física, la salut mental ha de tenir una correcta atenció per part de totes i tots”, remarcava.