Ontinyent posa en valor la connexió entre el món urbà i rural

La tercera edició del congrés Minifundi ha escollit Ontinyent, i concretament el Centre Cultural Caixa Ontinyent, per debatre durant dos intenses jornades al voltant de la necessitat de connectar el món agrícola i l’urbà o posar en valor l’agricultura familiar, entre altres temes.

L’objectiu de la cita és “la reflexió i l’autocrítica per aportar idees i solucions”, tal i com es proclama des de l’enunciat de les jornades que ha fet l’organització. Al llarg de la primera jornada s’han escoltat algunes d’aquestes reflexions com que “l’agricultura familiar és la que salva el món de la fam” o “hem de tornar a cuinar”, perquè això suposa utilitzar productes de proximitat i no incrementar el rastre de CO2, entre altres beneficis.

“Minifundi és una metàfora de les coses xicotetes”, s’exposava des de les ponències del congrés, al·ludint a la necessitat de posar en valor estructures més petites que contribuisquen a no malbaratar el planeta. “Hem de destacar la necessitat de crear estructures econòmiques resilients que puguen combatre les contínues crisis”, ha manifestat el conseller d’Economia Sostenible Rafael Climent que ha estat present en la inauguració de la jornada. “Toca per tant, guanyar en sobirania estratègica, en aliments , en matèries primeres, i també en productes Industrials per a tecnologies punteres”, afegia el conseller qui ha advocat per fer “una economia més democràtica”.

En la sessió de hui divendres també ha participat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i el president de Caixa Ontinyent José Pla. En la jornada de demà es podrà vore la preestrena del documental ‘Justicia, Ètica i Geografia’ del director i productor José Antonio Romero. La matinal comptarà amb la presència de la coneguda periodista i escriptora Nieves Concostrina.