Ontinyent prepara la seua marca com a Ciutat Gastronòmica

No és una simple declaració d’intencions futures. Ni un objectiu eteri a llarg termini. Es tracta, per contra, d’un projecte concret, tangible i, el més important, dotat amb una partida pressupostària de rellevància per a aquest any 2020 i amb voluntat política de continuïtat en el temps.

Ontinyent s’ha posat a la feina per a treballar la seua pròpia marca com a Ciutat Gastronòmica. Ho ha fet de la mà d’un grup d’empresaris hostalers agrupats en AHVAL i amb el vistiplau del govern municipal.

Aquesta mateixa setmana ja es duia a terme una sessió de treball per a exposar les línies generals del pla i continuar avançant en el seu desenvolupament. Però el punt d’inflexió està previst per a la primera setmana del mes de febrer. Aquesta setmana es crearà, previsiblement, la tercera comissió dins del Consell Econòmic i Social municipal, amb una àrea específica: l’hostaleria.

Es pretén assignar recursos per a la creació de la marca pròpia d’Ontinyent com a Ciutat Gastronòmica i, d’entrada, aqueixa assignació de diners municipals pot oscil·lar, en un primer any, entre els 20.000 i els 40.000 euros, segons fonts del mateix govern local. L’alcalde Jorge Rodríguez afirma que “la gastronomia ontinyentina està en auge i ha experimentat un creixement important en els últims sis anys. L’objectiu final és que siga un potent motor d’atracció turística a la ciutat, d’acord amb el seu potencial”.