Ontinyent registra la xifra d’atur industrial més baixa en 15 anys

L’última onada de dades de l’atur a Ontinyent, corresponent a gener de 2022, reflecteix que la ciutat registra la menor xifra d’atur al sector industrial, 630 persones, des de maig de 2007. Les xifres de desocupació en la indústria també han contribuït al fet que les dades d’atur general a Ontinyent siguen bones: després que la irrupció de la Covid-19 trencara la bona dinàmica dels anys anteriors, i s’arribaren a les 3.355 persones desocupades el juny de 2020, la tendència s’ha anat invertint per a quedar el gener de 2022 en 2.514, la millor xifra des de setembre de l’any 2008.


És un fet que la capital de la Vall d’Albaida és líder d’indústries per capità en la província, segons dades de l’INE i és l’únic municipi que ha augmentat la xifra d’indústries de 2020 a 2021, malgrat el context de pandèmia. Quin ha estat el context a la ciutat per a millorar les xifres? D’una banda, s’han impulsat mesures dirigides directament a la indústria. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa bonificacions fiscals, ajudes i subvencions específiques per al sector, així com accions formatives de qualitat dirigides a potenciar la competitivitat de les empreses, “tot per a facilitar el creixement de les quals ja són a la ciutat, però també l’arribada de noves”, han explicat des del consistori.

A aquesta bateria d’iniciatives se suma la inversió de més de 5 milions d’euros en obres de modernització als polígons industrials, iniciativa impulsada per l’ajuntament, la Generalitat Valenciana i els particulars. També cal destacar que la pandèmia s’ha viscut a Ontinyent com una oportunitat des del punt de vista industrial. Així, va nàixer en plena crisi el Clúster Tèxtil Sanitari, que ha estat definit per un estudi de la Universitat Complutense de Madrid com a exemple de reacció de la indústria local a la pandèmia de la covid-19.

Segons les dades aportades pel sindicat UGT, a la Vall d’Albaida l’atur registrat el gener de 2022 és de 5.172 aturats, és a dir, hi ha 220 aturats menys que en el mes anterior i 965 menys que en el 2021, és a dir una disminució mensual de 4,08% i una disminució anual de 15,72%. Quant a les dades de contractació, a la comarca s’han registrat 2.331 contractes el primer més de 2022, la qual cosa ha suposat 143 contractes més que en el 2021 és a dir un 6,54% d’increment interanual.