Ontinyent reobri el servei “Ontibici” i programa explicacions “in situ” del nou sistema

L’Ajuntament d’Ontinyent ha reobert el servei “Ontibici”, el servei públic municipal de préstec de bicicletes 100% elèctric pioner a la província de València, que ha estat sotmés a diverses millores als equipaments i sistemes d’ús. A més a més, aquests dies es duran a terme explicacions “in situ” de les millores per als usuaris.
La regidora de Sostenibilitat, S. Gandia, recordava que “són canvis que introduïm per facilitar la gestió i ús del servei, unes modificacions que ha implementat l’empresa sense cost addicional per a l’Ajuntament, i amb les que volem donar un nou impuls perquè el servei no sols mantinga sinò que augmente els usuaris, dins l’aposta del Govern d’Ontinyent per la mobilitat sostenible”.
Així, l’empresa Mobilitat Urbana Sostenible S.L.U. (MOVUS), ha procedit a l’eliminació els punts de càrrega fixos, pasant a ser totes les estacions virtuals, ampliant-se aquestes en un 50%, d’un total de 16 estacions a 24. Les noves estaran ubicades a l’Avinguda d’Almansa/Poeta Joan Vimbodí; Casa de Cultura de Sant Rafel; Carrer Trebanelles (Orutjol); el nou Hospital; el parc Vicent Andrés Estellés; encreuament Jaume I/Rafael Juan Vidal; encreuament Martínez Valls amb Pius XII; i al número 8 del carrer Salvador Tormo.
Dels 124 “nodes d’estacionament” es passa als 144, i no cal recàrrega en cap punt, sinó que el sistema de manteniment logístic s’ocuparà de canviar les bateries quan es detecte que s’esgoten. Igualment, la nova interfaç farà més fàcil el procés d’inscripció. Pel que fa a les 57 noves bicicletes, del model “Nextbike”, a més de comptar amb una presència més robusta incorporen contakilòmetres digital i presenten un pedaleig més estable, a més de mantenir altres detalls com rodes antipunxada, absència de marxes i un suport per al telèfon mòbil.
L’explicació “in situ” de les millores serà duta a terme per personal tècnic dimarts 5, de 12-14 h en les estacions d’ontibici de Paduana i de Sant Rafael; de 17-18 h en l’estació d’ontibici del Conservatori (plaça Coronació); dijous 7, de 12 h-14 h en l’estació d’avinguda Albaida; i dilluns 11, de 12-14 h i 17-18 h en l’estació d’Ontibici de la Universitat. Aquest calendari podria ampliar-se, i es recorda que els usuaris també poden acudir al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament per consultar qualsevol dubte.