Ontinyent sumarà un nou Centre per a Malalts Mentals i un Centre de Dia de Suport Convivencial

Ontinyent comptarà amb un nou un Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) i un Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, segons s’estableix al Pla ‘Convivint’ d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana 2021-2025, que es presentava aquest dijous.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “es tracta d’una bona notícia pel que suposa de reforç a les infraestructures d’aquest tipus a la ciutat. A Ontinyent comptem amb una xarxa potent d’equipaments socials, però les necessitats són sempre grans i l’Ajuntament farà tot allò que estiga en la seua mà per seguir avançant en aquesta matèria”.

En concret, el Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) serà un centre residencial comunitari destinat a persones amb malalties mentals cròniques que no requereixen hospitalització. Tindrà una capacitat d’entre 20 i 40 persones, i prestarà un servei d’allotjament i rehabilitació enfocant l’actuació cap a la millora de l’autonomia personal i social, i donant suport a la normalització i integració comunitària.

Quant al Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, aquests centres atenen la infància i joventut el context personal de la qual (familiar, ocupacional i d’inserció social) requereix suport social i educatiu. En la seua actuació es coordinarà amb altres serveis de l’atenció secundària d’infància i adolescència.