Ontinyent, una ciutat d’autors i literatura

No estan tots els que són, però sí que són tots els que estan. Les prestatgeries de La Llibreria acullen una bona mostra de les publicacions d’autoria ontinyentina i valldalbaidina que obeeixen a una diversitat d’estils, gèneres, llengües i maquetacions.

En preguntar-li al seu responsable, Ximo Soler, quin és el llibre que més s’ha venut aquesta campanya de Nadal, destaca que el top vendes no és el més recent, sinó que és El guardián del linaje, de Ricardo J. Montés Ferrero, que té com a protagonista el campanar de Santa Maria. Actualment aquesta publicació es ven amb un regal: el conte del mateix autor: Cuento mozárabe de Navidad.

Quant als títols més recents que demanen a crits ser llegits està la novel·la de ciència-ficció, Casi todo es mentira, la segona de la saga Dreamerland,
de Jordi Belda.

En clau de ficció es pot trobar la segona novel·la de la periodista Paloma Insa, Portadores del tiempo , escrita amb girs múltiples en la trama, colps d’efecte i enganys continus al lector o La hoja que habla, de Salvador Barberá, i que demostra que “no sempre tenim raó”.

Una de les autores més prolífiques, Nuria Espert, té a la venda la seua novel·la Un rincón del corazón que nadie pisa i diversos contes infantils que captiven tan sols en una primera mirada. Un altre gènere que està present és el dels articles de premsa o reflexions, en aquest cas els més recents són Día a día en tiempos raros i Perquè em dóna la gana, ambdós escrits per Teresa Mollà Castells.

En aquest ventall també s’obri pas la poesia i, en aquest cas, les prestatgeries de La Llibreria tenen dos títols de l’ontinyentí Josep Marian de Déu, Clam de clams i Hivernacle. Aquest últim destaca per l’acurada maquetació a càrrec de Xavier Mollà Revert i per les il·lustracions de Míriam Ferrer Gramage.

Els manuals per donar claus emocionals i vitals per a enfrontar la vida, també tenen autores i autors ontinyentins. Destaca la trilogia d’Eva Bernabeu de pensament positiu: Crea tu propia vida; El superpoder del cambio i Tu actitud. En aquesta línia es troba el manual Vende como nunca, d’Antonio Micó, on s’arrepleguen les claus “per a un èxit rotund”. Amb un caràcter d’ajuda i altruista en benefici de la investigació de l’alzheimer està present l’últim llibre de Rafael Belda, Cuide su cerebro, su memoria y su salud.

Pinceladas d’Alejandra Masegosa, publicat per Texto Editorial és una altra de les novetats. Com a curiositat cal parar atenció en un llibre escrit íntegrament en anglés; The Revolution Series: The Uprising escrit per George Nougat.

I per tancar aquestes propostes, que es poden veure de prop i ampliar en La Llibreria, una proposta en clau ontinyentina i de vivència personal: L’Ontinyent que jo he conegut, escrit per Pep Mollà i Dória, perquè els llibres no sols fan viatjar en l’espai, també en el temps i amb la imaginació.