fbpx

Ontinyent viu l’agost amb major insolació de la seua història

La insolació, açò és la radiació solar acumulada que arriba a la Terra durant un dia, ha arribat a Ontinyent a les seues majors quotes històriques durant el passat mes d’agost. Així ho recull l’Observatori Meteorològic de la Concepció. Fins ara eixe registre acumulat es situava en el seu registre més alt en l’any 2003 quan, al llarg de tot el mes d’agost es van acumular 358 hores. Enguany, sumant tots els valors el resultat ens dóna un total de 361 hores, amb una mitjana diària de 11,6 hores de radiació. El que és més preocupant és que aquest valor està molt per damunt de la mitja habitual en la ciutat.

Pel que repecta als valors estrictament tèrmics, el mes d’agost que acabem de viure se situa com el segon més càlid de la història recent (des que figuren registres a l’Observatori de la Concepció de més d’un segle) amb una temperatura mitjana de 28,1º, més de tres graus per damunt de la mitjana. Tal i com s’assenyala des de l’Observatori podem definir-la com “tèrmicament infernal”. La temperatura mitja més elevada es va donar en 2012 amb 29,4º.

Alguns registres destacats d’aquest últim i tòrrid agost de calor extrema van ser el dia 10, quan es va arribar als 45,4º de temperatura màxima. Eixe mateix dia 10 la temperatura mitja es va situar en 33,8º durant tot el dia. A més, el dia 20 es va anotar la mínima més alta amb una nit equatoriana on el termòmetre no va baixar dels 24,7º.