Operació antidroga a El Pla: tràfic d’éssers humans i cultiu de marihuana

Dijous passat, la Policia Nacional va dur a terme registres a una nau industrial del polígon El Pla d’Ontinyent, dins d’una operació antidroga. Unes investigacions que es van estendre a diverses localitats de la geografia valenciana i que ara s’han donat a conéixer.

Els registres realitzats a Ontinyent es trobaven dins d’una operació gràcies a la qual la Policia Nacional “ha desarticulat a un grup criminal organitzat dedicat en exclusiva i com a únic mitjà de vida al cultiu i producció a l’engròs de marihuana assentat a les províncies de València i Castelló. La Policia ha alliberat a sis víctimes de tràfic d’éssers humans a les quals s’havia explotat laboralment i han detingut a 14 persones, 10 de nacionalitat xinesa i 4 vietnamita.

Els investigadors han registrat 9 naus industrials, 4 d’elles en les localitats d’Ontinyent, Museros i Puçol i altres 4 ubicades en la ciutat de Castelló i una més en Alcora. També s’han efectuat entrades i registres en tres domicilis situats a València.

Segons expliquen des de la Policia Nacional, els agents han intervingut 9.332 plantes de marihuana, un assecador de cabdells d’uns 60 kg, més de 10.000 euros en efectiu i documentació. També s’ha desmantellat la infraestructura habilitada en cada nau per al cultiu i producció de marihuana, amb un cost aproximat d’uns 60.000 euros, estimant-se el valor total en uns 540.000 euros. Part dels documents han sigut localitzats dins del congelador d’una nevera.

Els detinguts han passat a disposició judicial, decretant-se l’ingrés en presó de 8 d’ells.