Pellicer declara que se li “pressionava amb acomiadar-ho” si no feia “favorables” els informes d’alts càrrecs

El que fou responsable jurídic de l’empresa pública Divalterra (antiga Imelsa), José Luís Pellicer, ha declarat davant el tribunal que jutja els 14 acusats pel cas Alqueria, que va ser “pressionat” en acomiadar-lo si no feia “favorables” els informes de les contractacions presumptament irregulars d’alts directius en Divalterra per a afavorir al PSPV-PSOE i Compromís. “Em pressionaven perquè fes informes favorables per a la contractació dels alts directius: els que es van contractar en 2018 i els anteriors de 2015”, ha declarat aquest dilluns, davant el tribunal que presideix la jutge Beatriz Goded, a la Sala Tirant II de la Ciutat de la Justícia de València.

José Luís Pellicer va ser al costat de Jose Luis Castellote, responsable financer d’aquesta empresa pública, els qui van denunciar el cas i va precipitar la posterior denúncia del fiscal en el jutjat —abril de 2018, dies després que Divalterra extingira els alts càrrecs— que assenyalava la contractació per “enchufe” de set alts càrrecs de PSPV i Compromís. Tot i les pressions que va rebre, el que fora responsable jurídic de Divalterra mai va arribar a estar acomiadat en l’empresa pública. Seguint en la línia dels contractes, Pellicer ha insistit que la “il·legalitat” de les contractacions era que els alts càrrecs no realitzaven funcions d’alts càrrecs.

Un argument que contradiu la defensa de Rodríguez en al·legar aquesta que els contractats “van executar noves línies de treball per a l’empresa de la Diputació” i que la seua contractació es va fer necessària perquè el juliol de 2015 van trobar Imelsa -l’empresa que va precedir a Divalterra- en una “situació caòtica”.

Per a la sessió d’aquest dilluns, estava previst la declaració dels denunciants José Luis Pellicer i José Luis Castellote, així com el mateix José Luis Vera, director dels serveis jurídics, i Vicente Domingo, director de recursos humans de Divalterra. En el moment de publicació aquesta notícia, Pellicer, el primer en la presa de declaracions, continuava declarant.