Pendent, un relat d’amor a les estrelles

Una nit d’estiu, en una terrassa del Llombo, amb l’insomni com a protagonista i acompanyat de les estrelles del cel d’Ontinyent, unes estrelles amb les quals un manté converses. No amb elles, sinó amb aquelles persones que habiten en eixes estrelles, aquells que ja no estan entre nosaltres. D’això parla Under the Stars, el primer tema de Pendent, la nova formació amb la qual el músic ontinyentí, Gustau Garcia, inicia el seu projecte personal.

“Aquesta cançó està dedicada a Jordi Rodríguez, Àlex Vicedo i Jesús Casanova. Quan estic veient les estrelles estic parlant amb ells. Under the Stars és una manifestació d’amor a les estrelles d’Ontinyent i a tots els éssers estimats que habiten en elles”, explica Gustau.

El jove ontinyentí té molta experiència al món de la música, és component d’Auxili, Batukem Tukada i Intokables Big Band. A més, ha finalitzat els seus estudis a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i actualment és professor de música al centre ‘SONA-Espai d’aprenentatge musical’ a Barcelona. Després de molts anys, i sense abandonar els seus altres projectes, ha arribat el moment per a Gustau d’encetar el seu camí en solitari. “Crec que tots els artistes ens arriba un moment en la nostra carrera, quan tenim la motxilla carregada d’experiències, en el que ens entra la necessitat d’expressar-nos lliurement i donar- nos l’oportunitat de compartir allò que som en aquest moment. Ara és un bon moment per a mi i per a la meua música pendent”, explica el músic.

La pandèmia ha trastocat els plans de Pendent, ja que l’ontinyentí tenia previst presentar el seu primer treball al mes d’abril i que, ara, ho farà a finals de juliol a Quatretonda. I ja estan treballant per continuar fent altres actuacions entre València i Barcelona. Pendent està format, a més de per Gustau, per Ferran Gisbert (Ontinyent); Mario Coloma (Cocentaina), Lluís Borrell (Sabadell); i el nord-americà, Paul Evans (resident a València), al qual consideren una icona dins del món del jazz i ha treballat amb grups tan coneguts com Boney M.