El clúster tèxtil sanitari d’Ontinyent, dins de les mesures per a donar suport a les empreses per a la seua reorientació cap a un nou sector, ha organitzat unes Jornades formatives que compten amb ponents de primer nivell. Així entre els ponents hi haurà representants del Consejo Intertextil Español, AITEX, PADIMA, FENIN, MLS TEXTILES 1992 SL-LURBEL, CEEI, ICEX, Abrigo Consulting, ACOBUR, Àrea de Salut Xàtiva-Ontinyent, Feria València, REDIT, CSIC-Empresa, Laurentia Technologies, FISABIO, IDM, UPV, CEV i ATEVAL.
Tres són les propostes que abordaran aquest nou camp. Les jornades començaran el 3 de novembre, amb les intervencions de perfil tècnic, que tractaran temes com ‘Evolució de la normativa per a mascaretes durant la crisi sanitària’ i ‘Responsabilitat del fabricant sobre el producte sanitari’, entre altres. Tancarà aquesta jornada un cas d’èxit, per part de MLS Textiles 1992 SL Lurbel.
La segona jornada tindrà un caràcter comercial i serà el 24 de novembre. En aquest cas es tractarà aspectes com ‘El sector sanitari a Espanya, situació mundial, barreres aranzelàries’, ‘Com poder accedir a les licitacions públiques’ i ‘El departament de salut Xàtiva-Ontinyent i les empreses tèxtils’, entre altres. Per la vesprada hi haurà un taller pràctic sobre compres públiques per Nacions Unides.
Per últim, la tercera i última jornada se celebrarà l’1 de desembre i girarà al voltant de la innovació. Comptarà amb casos pràctics d’èxit, que segons explicava la Gerent d’ATEVAL, Salomé Beneyto: “Serviran d’exemples per a futurs projectes que puguen nàixer d’empreses de la zona”.
Les jornades les tancaran l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president d’ATEVAL, José Serna.
L’alcalde d’Ontinyent destacava la importància d’aquesta formació “que serviran per a abordar la realitat d’un nou sector molt exigent tecnològicament i pel que fa als processos”.