Programació cultural: companyies premiades, actors de renom i caràcter ontinyentí

L’espectacle teatral Elektra 25, amb 9 nominacions als premis MAX de les arts escèniques, obrirà el pròxim 22 de gener la programació cultural municipal de l’any a Ontinyent. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava aquest dimarts una programació per als mesos de gener a juny “que manté la mateixa línia que hem seguit tota la legislatura, en la que hem volgut portar al Teatre Echegaray i la Sala Gomis una programació estable i de qualitat combinant espectacles de teatre, música i dansa per a tots els públics. Aquest semestre, amb companyies molt importants com és la d’Atalaya, la Depenent, Yllana, Albena, la Calórica entre altres i la visita del conegut actor Josep Maria Pou”, explicava.

La programació arrancarà diumenge 22 de gener amb la visita de la companyia Atalaya que presentarà Elektra 25, un espectacle que aborda el mite clàssic mantenint el ‘leitmotiv’ de la venjança, per transmetre a l’espectador sensacions i interrogants diverses, bastint un pont entre l’Electra dels grans poetes grecs i les adaptacions del mite al segle XX.

El dia 27 de febrer arribarà un espectacle de dansa espanyola i flamenc de la cia de Neira&Santamaria que presentarà  Tiempo Eterno on participa l’ontinyentina Rosmari Vidal. Diumenge 5 de febrer torna a la ciutat l’orquestra de l’Empordà, aquesta vegada amb Satisfacshow. Divendres 10 de febrer serà torn per al monòleg del conegut actor, d’Álbena Teatre, Carles Alberola amb Waterloo; i divendres 24 de febrer hi haurà un destacat concert de jazz amb la cantant i trompetista Andrea Motis, a la guitarra Carlos Gonzálbez i al saxo Perico Sambeat, (amb Vicente Espí a la bateria i Miguel Álvarez al baix).

Ja al mes de març, diumenge dia 5 hi haurà un espectacle per a públic familiar a la Sala Gomis, amb la companyia Labú Teatre i el seu espectacle Alma. Divendres 10 es donarà pas la companyia la Depenent amb Julia, un espectacle de gran format basat en la novel·la d’Isabel-Clara Simó, amb 11 actors en escena. Divendres 24 de març la companyia Calórica representarà Fairfly a la Gomis, guanyadora de dos espectacles als Premis Max de 2018: Millor espectacle revelació i Millor autoria teatral.

Amb motiu de la Setmana Santa no hi haurà activitats programades per a abril, però sí per a maig, amb la visita el 12 de maig de la companyia Yllana Teatre, aquesta vegada amb Greenpiss, un espectacle d’humor al voltant del medi ambient i sobre l’ecologia. El plat fort arribarà al final del semestre, dissabte 27 de maig amb la visita del reconegut actor Josep Maria Pou, amb més de 50 anys dedicat al món del teatre i el cinema, que representarà l’obra El Pare.

Les entrades dels primers espectacles estaran a la venda a partir d’aquest dijous, complementant-se la programació amb la qual ofereixen les diferents associacions culturals. Àlex Borrell recordava en aquest sentit que hi haurà activitats com els concerts de música del Mig Any Fester, el concert commemoratiu aniversari del Trèvol, activitats preparades per comparses que tenen càrrec (com el 17 de gener amb Maria Juan i l’espectacle Mon amour Tendur), el concert 50 aniversari de Tyrius, un concert de la Filharmònica de la UV o un concert d’ANIMA, entre d’altres.