Prohibides les cremes agrícoles fins al 16 d’octubre

L’incendi que assola el terme de Tàrbena a la comarca de la Marina, que ha cremat ja vora 700 hectàrees i ha obligat a evacuar 180 persones, ha estat el desencadenant de la mesura preventiva que ahir mateix va prendre el Consell: queden prohibides totes les cremes agrícoles. Fins el 16 d’octubre.

Aquesta decisió s’avança uns quants mesos en el calendari davant el risc extrem de foc i la constatació que l’incendi que encara està actiu ha estat provocat per una crema de rastrolls. Com a norma general, les cremes agrícoles a menys de 500 metres de zones forestals estan prohibides des de l’1 de juny al 15 d’octubre, però les Conselleries d’Interior i Agricultura han emés una resolució que amplia la suspensió a partir d’ara.

La resolució ja ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i activa una prohibició de caràcter general que és d’aplicació obligada per a tot el territori de la Comunitat.

Les altes temperatures i la sequera han accelerat aquesta prohibició. Cal recordar que ahir Ontinyent va marcar una màxima de més de 30º.