200 alumnes celebren el Dia Mundial Sense Cotxes amb un recorregut pels nous ‘Camins Escolars Segurs’

Al voltant de 200 escolars d’Ontinyent celebraven el Dia Mundial Sense Cotxes amb un recorregut pels nous ‘Camins Escolars Segurs’ per fomentar que l’alumnat vaja a peu a l’escola. Es tracta d’una de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat posada en marxa per la regidoria de Sostenibilitat, que sota el nom de “bicibús escolar” ha inclòs una ruta en bicicleta i un esmorzar saludable amb obsequis per a l’alumnat.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, agraïa la bona acollida “a una activitat festiva i reivindicativa adreçada als xiquets i xiquetes, que són el futur i en els que més hem de treballar la mobilitat sostenible. Una activitat en la qual a més fem visible el treball fet en la I Fase del projecte Camins Escolars Segurs, amb el qual estem avançant-nos a la regulació que el Govern d’Espanya ja ha anunciat que va a treballar per afavorir que els entorns escolars siguen més segurs”.

En concret, els centres participants en la I fase del projecte han estat la Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María. A l’entorn d’aquests centres, amb la participació de les regidories de Sostenibilitat, Educació i Educació Viària, i amb ajuda de la Generalitat Valenciana, s’ha col·locat banquets i taules, senyalitzant els recorreguts més segurs, i creant zones d’estacionament específic per a bicicletes i patinets, entre d’altres. La proposta d’actuació va estar aprovada pel Consell de Medi Ambient i va comptar amb la participació del col·lectiu ‘Ontinyent en Bici’.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, felicitava la regidoria de Sostenibilitat per l’organització del ‘Bicibús Escolar’ i recordava que després de finalitzar la I Fase dels ‘Camins Escolars Segurs’, està en estudi la Fase II, que estendrà el pla als col·legis Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música.