Prop de 2000 gestions telemàtiques en quatre mesos, així es l’Oficina Tàctil de Tramitació d’Ontinyent

L’Oficina Tàctil de Tramitació posada en marxa per la regidoria de Modernització, Govern Obert i Transparència d’Ontinyent acumula prop de 2.000 gestions telemàtiques als seus primers 4 mesos de funcionament. En concret, el dispositiu, posat en marxa comptant amb l’ajuda dels fons FEDER del programa EDUSI de la Unió Europea, ha permés en concret a les persones usuàries l’obtenció de 1.277 certificats, 631 volants i la gestió de 22 rebuts.

La regidora de Govern Obert i Transparència, Natàlia Enguix destacava “l’estalvi de temps que permet aquest dispositiu per a la realització d’aquests tràmits, per als que les persones usuàries poden plantejar els dubtes que tinguen al personal del Punt d’Informació Municipal ubicat al hall de l’Ajuntament”. Cal recordar que l’Oficina Tàctil de Tramitació està ubicada al costat del Punt d’Informació Municipal, en l’accés a l’edifici central de l’Ajuntament, i compta al seu equipament amb pantalla tàctil, escàner i impressora, permetent escanejar documents, o enviar per correu electrònic o imprimir documents en paper físic.

En l’Oficina Tàctil, la persona empadronada a Ontinyent i que dispose de certificat digital o DNI electrònic, pot accedir a la gestió telemàtica de les funcionalitats operatives a la ‘Carpeta Ciutadana’ creada pel Departament d’Informàtica Municipal, que permet obtenir volants i certificats d’empadronament en tres idiomes (valencià, castellà i anglés), així com gestionar tots els rebuts de la persona usuària. Natàlia Enguix recordava que aquest nou equipament forma part de la remodelació global de la planta baixa de l’Ajuntament que s’executarà pròximament.