Quatre morts en tan sols 15 dies

Malauradament cal sumar una nova mort a Ontinyent. Una veïna de 77 anys faltava ahir amb Covid-19. Amb aquesta ja s’elevaria a 25 les persones que han perdut la vida amb aquesta malaltia provocada pel virus SARS-CoV-2, quatre d’elles només des de principi d’any. Xifres molt preocupants i que són un reflex de la situació delicada que s’està vivint tant a Ontinyent com a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Com cada dimarts i divendres, hui, la Conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades d’incidència a la seua web. Així, indiquen que a dia 13 de gener, a Ontinyent s’acumulava un total de 2037 PCR positives des de l’inici de la pandèmia, el que suposa 137 contagis més des de la darrera actualització.
Quant a les PCR positives de les últimes 14 dies, s’indica que hi hauria actius a la ciutat almenys 408 casos. Una xifra que eleva la incidència acumulada fins als 1.154,27 casos per cada 100.000 habitants.

Ahir, Carles Pérez, Cap d’Urgències de l’Hospital de Xàtiva era entrevistat a Les Notícies del Matí d’À punt, on afirmava que al ritme actual d’ingressos “la saturació podria arribar d’ací a 10 o 15 dies”. I és que les xifres actuals provenen dels contactes socials de Nadal, però encara falten per arribar les conseqüències de Cap d’Any i Reis.