fbpx

Queixes per l’avaria de l’ascensor que porta a la morgue

El seu pare va morir la passada setmana en l’Hospital d’Ontinyent, però el cos sense vida del seu progenitor va haver d’estar fins al matí següent en la mateixa habitació, esperant a ser traslladat a les instal·lacions funeràries per a donar-li l’últim adéu. El motiu d’aquesta espera, segons han denunciat els afectats, ha sigut a causa que l’ascensor intern que porta a la morgue del centre hospitalari portava setmanes sense funcionar.

A causa de la malaltia que patia aquest pacient mort, d’avançada edat, i a la ingesta de medicaments que va precisar a causa del seu estat de salut, amb el pas de les hores, el difunt va començar a desprendre olor. Per als familiars del mort aquesta situació ha sigut “inhumana” i per açò denuncien que “l’ascensor que porta a la morgue d’un hospital romanga desbaratat un mes i tinguen als morts en les habitacions, dins del propi hospital”.

AVARIA SOLUCIONADA
Des de la Conselleria de Sanitat, explicaven aquest dimecres, l’endemà passat del succés narrat anteriorment, que “l’ascensor intern que havia patit una avaria està ja reparat i en perfecte funcionament”. Durant l’avaria ha estat fora de servei “per seguretat del personal usuari de l’hospital”.

En aquest temps, el centre “no ha rebut cap queixa, reclamació o comentari sobre el tractament dels pacients morts durant el temps que ha estat avariat l’ascensor”, asseguren des de la conselleria.

Sanitat explica que “malgrat aquest contratemps, des de l’hospital s’han cercat les alternatives més adequades per a cadascun dels serveis afectats”. Especifiquen que en el cas dels pacients morts, “en el centre hospitalari s’han seguit les directrius de preservar la intimitat del pacient mort i dels seus familiars, respectant el seu duel, permetent-los romandre en una habitació individual fins a l’arribada de l’empresa funerària sol·licitada pels familiars”.

Des de Conselleria afirmen que “els familiars han sigut en tot moment atesos pel personal d’infermeria i quan s’ha hagut de desplaçar s’ha cuidat que no hi haguera familiars en els passadissos per a evitar ferir sensibilitats”, asseguren.