Qui és el candidat sorpresa dels socialistes d’Ontinyent a l’alcaldia?

José Antonio Martínez, 52 anys, exerceix, actualment, com a tècnic superior de Medi Ambient a l’Ajuntament de Dénia on ha treballat durant més de 15 anys. Entre el 2005 i el 2013 va compatibilitzar el seu treball amb la docència a la Universitat Politècnica de València. Investigador, especialitzat en medi ambient, és autor de l’estudi Les serres de la Vall d’Albaida, publicat per la Mancomunitat de Municipis.

Actualment, i des de la seua fundació, José Antonio Martínez és el president de l’associació Inclou-TEA (Associació per a l’Educació i Inclusió de Persones de l’Espectre Autista de la Vall d’Albaida). A través d’aquesta entitat ha treballat els darrers anys per donar visibilitat a les persones que viuen amb aquestes característiques. Des d’aquest àmbit han col·laborat amb institucions com l’Ajuntament d´Ontinyent per organitzar un temps durant les edicions de la Fira perquè els usuaris amb TEA puguen disfrutar de les atraccions de forma adequada a la seua condició. L’objectiu de l’entitat que presideix és treballar per posar en valor les capacitats de les persones i crear una societat més inclusiva.

Però el nom de José Antonio Martínez també està vinculat a les festes del barri de l’Ermiteta, barri on va nàixer i on sempre ha viscut la seua família. No en va va ser membre de la Junta Rectora Permanent de l’Associació de Llumeners de Sant Antoni on va ocupar els càrrecs de secretari i president. El 2013 va ser l’encarregat de pronunciar el pregó de les festes de Sant Antoni.

Durant la seua etapa més jove també va estar lligat al moviment scout que té el seu centre, precisament, a l’Ermiteta.

Format a les aules del centre parroquial de Santa Maria, va continuar els seus estudis a l’Institut de l’Estació i, després, a la Universitat Politècnica de València on es va llicenciar com a enginyer agrònom. 

Encapçalarà la llista dels socialistes d’Ontinyent com a independent, després de ser ratificat per l’assemblea local. Ara, l’objectiu que s’ha marcat el partit és tornar a l’arc plenari de l’Ajuntament.