Qui ha guanyat el debat electoral? Ací les principals claus

Els sis caps de llista dels partits que aspiren a presidir l’alcaldia d’Ontinyent es donaven cita aquest dimarts a l’hotel Kazar —transformat en un plató de televisió— en el debat decisiu que ha organitzat el Periòdic d’Ontinyent, en el marc del Club Barsella, de cara a les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig. D’aquesta manera, l’actual alcalde de la ciutat Jorge Rodríguez (Ontinyent Ens Uneix), Rafa Soriano (Partit Popular), Nico Calabuig (Compromís), José Antonio Martínez (PSPV-PSOE), Jordi Sebastià (EU-Podem) i Andrés Navalón (Vox) s’enfrontaven en un cara a cara, moderat pel director d’aquest periòdic, Santiago Sanchis, i la cap de redacció, Arantxa Vidal. I ho han fet sobre sis blocs temàtics consensuats entre l’equip de la redacció i les propostes ciutadanes: la presència de la Universitat i per on passa el seu futur, la necessitat de sòl industrial, fons europeus i deute, l’estat de les instal·lacions esportives, la polèmica i el debat sobre la celebració del Bou en Corda i, finalment, les diferències socioeconòmiques entre els diferents barris d’Ontinyent.

Sis blocs temàtics

El debat es va dividir en dues parts, la primera iniciada pels partits que a hores d’ara no disposen de representació en la corporació municipal (PSPV-PSOE, EU-Podem i Vox) i la segona per aquells que sí que la tenen (Ontinyent Ens Uneix, Partit Popular i Compromís). Respecte al funcionament del debat, cadascun dels sis candidats havia de triar entre sis sobre tancats, cadascun d’aquests, contenia al seu torn, un dels sis blocs temàtics que s’havien de debatre. L’alcaldable que triava sobre, disposava de dos minuts per a explicar quines solucions oferia el seu partit al problema plantejat. La resta de candidats una vegada consumat el temps d’arrencada del seu company, podien interpel·lar-se i aportar les seues diferents idees i avivar així, el debat electoral.

Abans de començar amb la discussió de les sis qüestions, els candidats comptaven amb un minut per a dirigir-se a la ciutadania ontinyentina i explicar de manera breu que projecte de ciutat oferia la seua formació política. El candidat per Vox, Andrés Navalón que tancava el torn de les primeres intervencions, arrencava el debat amb l’elecció del primer sobre. Aquest contenia la qüestió sobre les festes, principalment la polèmica generada a finals d’abril sobre l’incident taurí en el Bou de les Penyes. Per part seua, l’últim a tancar el bloc de temes, va ser el primer edil d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que abordava la qüestió del sòl industrial arran de la recent eixida a subhasta dels terrenys de l’antiga Colortex.

Més de 5.000 espectadors

Un dels punts àlgids del debat va ser durant la qüestió de les inversions dels projectes europeus i el deute. Va ser en aquest punt, quan els aspirants de Compromís, Ontinyent Ens Uneix i Partit Popular es van interpel·lar. El debat, que va comptar amb una audiència de més de 5.000 persones entre els canals de Facebook i Youtube, va finalitzar amb el minut d’or on cadascun dels alcaldables es van poder dirigir de manera directa a l’audiència per demanar el vot. Pots tornar a visualitzar el debat en la nostra pàgina de Facebook i Youtube, i en la nostra plataforma de continguts a la carta, ONTV. A més, recorda que aquest diumenge El Periòdic d’Ontinyent oferirà un programa en directe per a seguir la nit electoral a través de les nostres xarxes socials.