Rafa Cambra, Premi al Mèrit enològic 2023

L’ontinyentí Rafa Cambra, propietari del celler homònim Rafa Cambra, ha sigut el guanyador del Premi al Mèrit enològic 2023, que atorga el Consell Regulador de Vins de la Denominació d’Origen València. El premi reconeix “tota una trajectòria dedicada a posar en valor el caràcter, qualitat i origen dels vins de la Denominació d’Origen València” per part de la firma ontinyentina.

El guardó es va entregar durant la 17 Nit del Vi de la DO València en les Arquerías del Museu de les Ciències Príncep Felip. Aquesta gran cita del vi que, reuneix cellerers, restaurants, distribuïdors, prescriptores i premsa especialitzada, va comptar amb la presència del president de la Denominació d’Origen València, Salvador Manjón Estela, que va estar acompanyat pel secretari Autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes Ribas i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres Garcia.

En la seua aposta per fer valdre l’origen, la Denominació d’Origen València, va triar per a l’elaboració del guardó que van rebre els premiats, a l’artista valencià del metall Rafa Pallarés. A més, els vins dels 32 cellers expositors, van estar harmonitzats amb els formatges de l’Associació de Formatgers de la Comunitat Valenciana i els productes del Gremi de Forners i Pastissers de València que van oferir una degustació de productes. Igualment, l’esdeveniment va comptar amb el Patrocini de Cajamar, entitat col·laboradora que fa anys que fa costat al sector.